16.6.15

לביבות בטטה ועדשים אפויות

לביבות אלה אני זוכרת מהימים שאמי עבדה כמבשלת במעון וחיפשה מתכונים מזינים ללא בשר. הלביבות הללו  אוהבות על פעוטות וילדים כמו כן גם המבוגרים עזרו להן להתחסל
אני החלפתי את הביצה ב2 כפות טחינה גולמית ובכך טבענתי אותן.



דרגת קושי : קל מאד
זמן ההכנה: כ- 20 דקות
זמן אפיה כ-35 דקות 

המצרכים

400 גר בטטה ( בערך כוס מחית בטטה) מרוככת במיקרוגל כ-8 דקות.
1 כוס עדשים אדומות מבושלות בשתי כוסות מים עד ריכוך מלא.
1 בצל קטן מגורר
1 ביצה או 2 כפות טחינה
2-4 כפות פרורי לחם / קמח מצה
חופן עלי נענע קצוצים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור(לילדים רק קורט פלפל השחור)
½ כפית כמון
¼ כפית קנמון
1 כפית סילאן/דבש (אופציונלי)
3-4 כפות שמן לשימון הידיים והתבנית 

ההכנה

ללחמם תנור לחום של 200 מעלות בערך
להוסיף לסיר בו בשלנו את העדשים את הבטטה ועם ממחה פירה למעוך לתערובת אחידה . במידה ורטוב ליבש על האש ממים .
לקרר מעט ולהוסיף את יתר המצרכים לערבב
לרפד תבנית בנייר אפיה לשמן בנדיבות .
ליצור לביבות בידיים משומנות ולהניח על התבנית . לאפות עד הזהבה 

טיפים לאפיה

להכניס לתנור חם  במדף השני מלמטה
לאפות 20 דקות עד הזהבה של החלק התחתון להוציא ולרסס בספרי שמן או למרוח בעזרת מברשת מעט שמן
להפוך ולהחזיר לתנור לעוד 15 דקות עד הזהבה מלאה. 

הערה 

חום התנור תלוי בתנור שלכן, אני אופה בטוסטר אובן ב200 מעלות ובתנור ב180 מעלות. 

איכסון 

ניתן לשמור במקרר בקופסה סגורה ולחמם במיקרוגל או לקרספיות בתנור חם. 


דיאטלי

קלוריות בכל המתכון: 1035קלוריות 
בחלוקה ל15 לביבות: כ-70 קלוריות ללביבה
נקודות שומרי משקל ללביבה בחלוקה ל15: 1 נקודה 


טליטיפ 
לאקסטרה פריכות ניתן לצפות את הלביבות המשומנות בפירורי לחם זהובים

נהנתם ?אהבתם?
מוזמנים להיכנס לקוביית השארו מעודכנים
למעלה מימיןהכניסו כתובת מייל
ותקבלו הודעה בכל פעם שאעלה פוסט חדש.
רק טוב