13.6.15

קדרת עדשים וירקות עשירת טעמים

על סגולות העדשים אין חולקים, הם עשירים בחלבון ומכילים הרבה סיבים תזונתיים, מגנזיום, סידן, ברזל , ויטמינים A ו1B וגם חומצה פולית, עדשים אינם מכילים גפרית ולכן קלות לעיכול (עם פחות תופעות לוואי) מקטניות אחרות.
העדשים מסייעים לשמירה על רמת סוכר קבועה בדם, מורידים את הכולסטרול בדם, ומאזנים את לחץ הדם ובכך מסייעים להורדת הסיכוי ללקות במחלות לב.אני מאד אוהבת עדשים. מעדשים ירוקות לרב אני מכינה מג'דרה .
הפעם רציתי משהו שונה. רציתי גם לחדש בטעמים יותר בכיוון ההודי ויצא תבשיל פקנטי ועשיר טעמים .

דרגת קושי: קל
זמן עבודה:20 דקות
זמן בישול: כ -30 דקות

המצרכים

1 כוס עדשים ירוקות שהושרו לשעתיים במים.
1-3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1-2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות מאד
1 בצל גדול קצוץ
בערך כף שורש ג'ינג'ר קצוץ(גרדתי על פומפייה דקה)
4 שיני שום קצוצות דק(לא כתוש)

תבלינים

1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון טרי
1 כפית כמון טחון טרי
½ כפית כרכום
½ כפית קארי
1 כפית מאסלה
¼ כפית הל טחון כתוש
½ כפית גרגרי כוסברה כתושים
¼ כפית ציפורן
½ כפית קינמון
1 כפית שום גבישי
מעט צ'ילי גרוס (לפי הטעם שלכם)
לערבב הכל בקערה קטנה.

 ההכנה

בסיר שטוח שמים את הבצל,ג'ינג'ר, שום והגזר וכף שמן זית.
מאדים בסיר מכוסה, על אש קטנה, עד שהכול רך
מוספים את העדשים ותפוחי אדמה
מוספים מים עד כיסוי . מבאים לרתיחה. מוספים את תערובת התבלינים
מבשלים  בסיר מכוסה על אש קטנה כ20-30 דקות .
מדי פעם מערבבים ואם יש צורך מוספים מים.
מבשלים עד שהעדשים רכות אבל שלמות להיזהר ולהגיע למרקם דייסתי.

בתאבון

אולי תאהב/י גם את זה: ( בלחיצה על התמונה תגיע/י למתכון)
מרק עגבניות ושעועית ירוקה בניחוח בזיליקום

עוגיות חלבה שוקולד ושקדים 


סלט קנואה אדומה