עוגה מבית סבתא, שכבות בצק פריך ממולא במוס שוקולד וקוקוס.
שפתיים ישקו..
דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ 30 דקות *זמן אפייה :כ-20-30 דקות *כמות :תבנית 25ס"מ על 30 סמ כ-20-30 מנות
דיאטלי
עוגה עשירה בקלוריות המכילה הרבה שומן
.אבל גם מעוגות כאלה אסור להתנזר .
כל תבנית העוגה מכילה:
כ5500 קלוריות
בחלוקה ל25 מנות
כל מנה: 220 קלוריות
נקודות שומרי משקל למנה: 1/2 4 נקודות!!
וזה נובע מכך שהמתכון מכיל 6% שומן רווי
ולמתכון
לבצק
200 גר חמאה רכה
4 חלמונים
חצי כוס סוכר
3 כוסות קמח(200 CC)
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל=1 כפית תמצית וניל
½ כוס מיץ או חלב
ללוש היטב לחלק לחצי . מחצי אחד ליצור רצועות קטנות ולהקפיא מעט
מחצית שניה לקרר במקרר חצי שעה
להוציא מהמקרר ולרדד בתבנית משומנת קלות . לאפות 10 דקות בחום בינוני (180) חצי אפיה
200 גר חמאה רכה
4 חלמונים
חצי כוס סוכר
3 כוסות קמח(200 CC)
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל=1 כפית תמצית וניל
½ כוס מיץ או חלב
ללוש היטב לחלק לחצי . מחצי אחד ליצור רצועות קטנות ולהקפיא מעט
מחצית שניה לקרר במקרר חצי שעה
להוציא מהמקרר ולרדד בתבנית משומנת קלות . לאפות 10 דקות בחום בינוני (180) חצי אפיה
המילוי
4 חלבונים
להקצף במהירות גבוה תוך מזיגת 2 כפות מים
להוסף תוך הקצפה
1 כוס סוכר
להקציף לקצף קשה, לבן ומבריק,
לקפל לתוך הקצץ
3 כפות קקאו מנופה
לערבב בתנועות קיפול ולהוסיף
100 גר קוקוס טחון
ולערבב בתנועות קיפול עד קבלת מסה אחידה .
הרכבת העוגה
לצקת על הבצק החצי אפוי
לגרדת מעל את הבצק שהקפיאנו .
לאפות עד הזהבה (כ20-30 דקות) בחום בנוני (180)
לחתוך לקוביות.
*ניתן לשמור בקופסה סגורה כשבוע ימים. ניתן להקפיא, ולהפשיר בחום החדר.
4 חלבונים
להקצף במהירות גבוה תוך מזיגת 2 כפות מים
להוסף תוך הקצפה
1 כוס סוכר
להקציף לקצף קשה, לבן ומבריק,
לקפל לתוך הקצץ
3 כפות קקאו מנופה
לערבב בתנועות קיפול ולהוסיף
100 גר קוקוס טחון
ולערבב בתנועות קיפול עד קבלת מסה אחידה .
הרכבת העוגה
לצקת על הבצק החצי אפוי
לגרדת מעל את הבצק שהקפיאנו .
לאפות עד הזהבה (כ20-30 דקות) בחום בנוני (180)
לחתוך לקוביות.
*ניתן לשמור בקופסה סגורה כשבוע ימים. ניתן להקפיא, ולהפשיר בחום החדר.
תהנו
א גוטן שאבעס
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה