13.6.15

חזה עוף בסלסה קיווי לייט


חזה עוף צלויי עם סלסה קיווי מתכון דל קלוריות, טעים ביותר. הקיווי עשיר בוטמין C ובפרי אחד ביום כמות המספקת לגוף את צריכת הוויטמין המומלצת.(פי שתיים מתפוז!)
בקיווי כמות נתרן נמוכה ביחס לכמות אשלגן גבוהה, נוסף על המגנזיום המצוי בו,והוא מיטיב עם מערכת הלב וכלי הדם.כמו כן, הוא עשיר מאוד בפוליפנולים (נוגדי חמצון), בסיבים תזונתיים ובחומצה פולית, ומיוחסות לו גם תכונות הגנה מפני סרטן.
הקיווי לא מומלץ לסובלים ממחלות כליה וכיס מרה בגלל
החומצה האוקסלית המצויה בו.

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: כ10 דקות
ההכנה מראש : כשעה לפני ההכנה
מספר מנות: 4 מנות

דיאטלי
קלוריות לכל המתכון: 1500 קלוריות
קלוריות למנה בחלוקה ל4 מנות: 375 קלוריות למנה
נקודות שומרי משקל: 6 נקודות שומרי משקל

לחזה עוף צלויי

4 חצאי חזה עוף נקיים משומן

משרה

1כף שמן זית
מיץ מחצי תפוז
2-4 שיני שום כתוש
1 כפית קורנפלור

מלח גס שחור, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
להשרות את חזה העוף לפחות לשעה
לחמם היטב מחבת פלדה, לצלות את חזה העוף כשלוש דקות צד ראשון ועוד כ 1-2 דקות צד שני .
ניתן לצלות בגריל .
יש לחמם את התבנית ולהכניס לשלש דקות לתנור ולהפוך לעוד דקה עד שתייים.

סלסה קיווי

5 קיווי מוצקים קלופים וחתוכים לקוביות
½כוס עירית שום קצוצה

1פילה מתפוז  קצוץ דק

1 כוס כוסברה קצוצה

 1פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות קטנות

1 עגבנייה קצוצה

2 כפיות חומץ אורז

1כפית שטוחה מלח ים( השתמשתי בשחור)

½כפית פלפל שחור גרוס

לערבב בקערה כחצי שעה לפני הארוחה.

הגשה

להניח בצלחת את החזה צלויי ועליו וסביבו את הסלסה.
הוגש עם סלט נבטי חמניה במלח ולימון

אותה הגברת בשינוי האדרת
ניתן להחליף את הסלסה בכל סלסה אהובה

מומלצת סלסה של חציל ועגבניות צלויים בתיבול שום מלח, שמן זית ולאוהבי החריף פלפל חריף קלוי