בילדותי אמי היתה מזמינה אצל החנווני בחנות המכולת השכונתית לחמניות עם בצל מטוגן,היה צריך להזמין אותן מראש, הן היו יקרות והחנווני הביא לפי מספר ההזמנות .
אמי היתה פורסת את הלחמניה לרוחבה מורחת מיונז תלמה ופרוסות דקיקות של מלפפון חמוץ. זה היה מעדן ורבים מחברי לכיתה היו עומדים בתור לקבל ביס.
כיום אני מכינה לחמניות אלה והן הרבה יותר טעימות מהקנויות
רכות ועשירות בבצל מטוגן וזירעוני פרג
ילדיי כבר לא מסתפקים במיונז אלה דורשים שדרוג לרוב עם פסטרמה בתית או קורנדביף ביתי
דרגת קושי:קל
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן התפחה: כ-שעה
זמן אפיה: כ-25 דקות
כמות: 10 לחמניות
אמי היתה פורסת את הלחמניה לרוחבה מורחת מיונז תלמה ופרוסות דקיקות של מלפפון חמוץ. זה היה מעדן ורבים מחברי לכיתה היו עומדים בתור לקבל ביס.
כיום אני מכינה לחמניות אלה והן הרבה יותר טעימות מהקנויות
רכות ועשירות בבצל מטוגן וזירעוני פרג
ילדיי כבר לא מסתפקים במיונז אלה דורשים שדרוג לרוב עם פסטרמה בתית או קורנדביף ביתי
דרגת קושי:קל
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן התפחה: כ-שעה
זמן אפיה: כ-25 דקות
כמות: 10 לחמניות
הבצק
4 כוסות קמח שמרים ( אפשר קמח רגיל + 2 כפיות שמרים יבשים)
1 כף משפר אפיה
1 כף גלוטן( לא חובה)
1 כף מלח
2 כפיות דבש/סילאן
3 כפות שמן (לא זית)
½ 1 כוסות מים בחום הגוף
ללוש במיקסר במשך 10 דקות
לשמן קערה ולגלגל את הבצק בתוכה שכל הבצק יהיה מצופה בשמן
להתפיח כשעה+-עד הכפלת הנפח ( לי ביום חמסין לקח 40 דקות)
1 כף משפר אפיה
1 כף גלוטן( לא חובה)
1 כף מלח
2 כפיות דבש/סילאן
3 כפות שמן (לא זית)
½ 1 כוסות מים בחום הגוף
ללוש במיקסר במשך 10 דקות
לשמן קערה ולגלגל את הבצק בתוכה שכל הבצק יהיה מצופה בשמן
להתפיח כשעה+-עד הכפלת הנפח ( לי ביום חמסין לקח 40 דקות)
לציפוי
2 בצלים בינוניים חתוכים לטבעות
שמן לטיגון
מאחר ואנו רוצים טבעות בצל פריכות יש לחמם את השמן
ולהוסיף את הבצל לטיגון קצר ומהיר עד הזהבה.
שמן לטיגון
מאחר ואנו רוצים טבעות בצל פריכות יש לחמם את השמן
ולהוסיף את הבצל לטיגון קצר ומהיר עד הזהבה.
לפיזור
זרעוני פרג
מלח גס
להניח בתבנית מרופדת בניר אפיה
לשתח את כדורי הבצק לקוטר של כ7 סמ
לכסות במגבת לחה
ולהתפיח עד הכפלת הנפח (כ30 דקות)
בעזרת החלק הכעור של הכף ליצור שקע בכל כדור
להבריש במעט מים את הכדורים
להניח כפית מהבצל המטוגן בשקע שיצרנו
לפזר מעט פרג לקישוט ומעט מלח גס
לאפות ב- 200 מעלות כ 20-25 עד הזהבה קלה.
להוציא לרשת צינון
דיאטלי
כל לחמניה מכילה כ-240 קלוריות
נקודות שומרי משקל: 3 נקודות ללחמניה
זרעוני פרג
מלח גס
ההכנה
לאחר תפיחת הבצק לחלק לעשר כדורים שווים(כ100 גר כל חלק)להניח בתבנית מרופדת בניר אפיה
לשתח את כדורי הבצק לקוטר של כ7 סמ
לכסות במגבת לחה
ולהתפיח עד הכפלת הנפח (כ30 דקות)
בעזרת החלק הכעור של הכף ליצור שקע בכל כדור
להבריש במעט מים את הכדורים
להניח כפית מהבצל המטוגן בשקע שיצרנו
לפזר מעט פרג לקישוט ומעט מלח גס
לאפות ב- 200 מעלות כ 20-25 עד הזהבה קלה.
להוציא לרשת צינון
דיאטלי
כל לחמניה מכילה כ-240 קלוריות
נקודות שומרי משקל: 3 נקודות ללחמניה
תהנו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה