29.6.15

עוגת סברינה מעולה ללא סוכר


עוגת סברינה שנולדה מהצורך להכין עוגה ללא סוכר לחברים הסוכרתיים של אמי בבית האבות.
עוגה שנחלה הצלחה והיתה אהובה.
עוגת סברינה ללא סוכר
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס כמו סוכר 
2 כוסות קמח תופח(ניתן קמח רגיל +2 כפיות אבקת אפיה)
200 מ"ל יוגורט/רוויון
אבקת  אפיה ( בנוסף לקמח תופח)
הכנת הסברינה
להקציף חלבונים וסוכר, להוסיף חלמונים אחד, אחד ואת שאר המצרכים.
להכניס לתנור שחומם בחום בינוני , בסביבות 30 – 35 דקות.
1כוס מים לצקת  כשהעוגה יוצאת מהתנור ולהמתין עד שנספג היטב.
סירופ סוכר
120 מ"ל מים (חצי כוס)
10 שקיות סטוויה (או כמו סוכר)
לבשל לסירופ סמיך . בסוף הבישול לטפטף מעט מי ורדים.
לצקת מעל העוגה החמה( לאחר שנספגו המים) בעזרת כף באופן שווה
כשהעוגה קרה למרוח קנפיטור אוכמניות או ריבת תות/פטל ללא סוכר
לקרם
1 שמנת מתוקה
½ כוס חלב
2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללא סוכר
נוזל סטוויה- או כל תחליף לסוכר -לפי הטעם |(¼ רבע כפית)
למרוח את הקרם על העוגה הקרה ולעטר בפירות
המלצתי פטל שחור/תותים/ דובדבנים