2.7.15

שכבות של עונג-טורט תלת שכבתי משגעת






לרגל יום הולדתה של אמא  החלטתי לאפות עוגה טורט תלת שכבתי בשלושה טעמים במלית קצפת מאחר והעוגה יעודה לחברים בבית האבות הכנתי מגש גדול (30*40).
אומנם השארתי את העוגה לארוחת עשר ביום המחרת ולא טעמתי , אבל זכיתי לקבל תגובות נלהבות כך שבקרוב יהיה שידור חוזר עם תמונות של העוגה פרוסה.
העוגה עשויה מטורט בסיסי שמחולק ל2 ולכל חלק הוספתי טעם שונה. אנחנו צריכים 2 תבניות בגודל זהה,
 את העוגה ציפתי ב 2 קרמים האחד שוקולד והשני קרם וניל.
לכאורה מתכון ארוך אולם ההכנה פשוטה.


 ההמצרכים לטורט
מידת הכוס 240 סמ"ק
9 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
 ½ כוס סוכר
2 כפות שמן
½ 1 כוסות קמח תופח מאליו או קמח לבן רגיל +½ 1כפיות אבקת אפייה.
1 כפית תמצית וניל.

לטעם שוקו:
1 כף קקאו מומסת בכף מים רותחים.
הכנת הטורט

מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים 3/4 כוס סוכר לקבלת קצף נוקשה וגבוה. מניחים בצד.

בנפרד מערבבים  את חלמונים עם חצי כוס  סוכר ושמן לתערובת הומוגנית.
מקפלים את 2 התערובות ובהדרגה מוסיפים קמח ואבקת אפייה  ותמצית וניל.בתנועות קיפול עדינות .
מרפדים תבנית בניר אפיה ומשמנים קלות את הנייר.
יוצקים מחצית מהתערובת הטורט לתבנית
למחצית השניה מוספים את הקקאו המומס 
ומעברים לתבנית זהה בגודל מרופדת בנייר אפיה משומן קלות.
אופים את שתי התבניות כ-20-15 דקות ב *180 מעלות .
הטארט נאפה מהר (לבדוק בשיטת הקסם) להזהר מיבוש.
לקרר היטב  ולהוריד את נייר האפיה
הפעם בחרתי למלות את העוגה בקרם וניל  ובשוקולד200 גרם
מאחר שהעוגה מיועדת לבית האבות ויתרתי על אגוזים
הקרם
2 שמנת מתוקה
2 כוסות חלב
2 אינסטנט פודינג בטעם וניל
להקציף לקרם
קרם שוקולד
200 גרם שוקולד חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
הגנאש
200 גרם שוקולד
1/4 כוס שמנת מתוקה
להמיס ביחד .
להמיס ביחד במיקרוגל. לקרר
הרכבת העוגה
למרוח על בסיסי  העוגה
(אני בחרתי את העוגה הלבנה בתחתית )

3/4 מקרם השוקולד, 
מעל מחצית מקרם הווניל  להניח בעדינות את הטארט קקאו למרוח מקרם השוקולד הנותר .

מעל למרוח את קרם הוניל
ולצקת גאנש שוקולד חם  בצורה אחידה מעל הכל.
לגנאש השוקולד
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה.
לחמם במיקרוגל עד המסה .
למרוח על  עוגה קרה קרם חם.
אותה הגברת בשינוי האדרת
ניתן להכין את העוגה עגולה בתבנית בקוטר 28
ואז לחלק את הטורט ל3 חלקים
להכין טעם נוסף
(להוסיף לשליש בטעם קפה =כף קפה כף מים רותחים)
להוסיף עוד קרם אינסטנט פודיג שוקולד וקצפת(או כל טעם אהוב)
ותקבלו עוגת רושם נפלאה!!

טליטיפ
*את בסיסי העוגה ניתן להכין מראש ולהקפיא.
*ניתן להקפיא את העוגה המוכנה
ולהוציא מהמקפיא כשעתיים לפני ההגשה
עוגות יום הולדת נוספות מהבלוג

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה