22.7.15

חזה עוף מוקפץ מהיר הכנה



מנה שנולדה בעת לחץ להכין מהר ארוחה, אמא ביהח, אין זמן לקניות והמקרר ריק, רק שאריות מכל דבר.
הופשר חזה עוף  שנחתך לרצועות והושרה במרינדה, מעט ירקות שנחתכו לג'וליינים (מעט יותר גדולים הפעם - לחץ וחוסר סבלנות) הכל הוקפץ עם רוטב עדין. הוגש עם אורז לבן הכי פשוט, לכאורה מנה פשוטה אבל יצאה מנת אליפות,
המרינדה יצאה אליפות - לרב משרה עם חלבון ביצה וקורנפלור ותבלינים ..הפעם אין ביצים אין בירה, אין סודה ..אבל היה בקבוק סודה לימונענע...
דרגת קושי: קל מאד
זמן הכנה: כ-20 דקות

מספר מנות: 2-3 מנות

דיאטלי
קלוריות לכל המתכון (ללא האורז): 1050 קלוריות
בחלוקה ל3 מנות: כ- 350 קלוריות למנה
נקודות שומרי משקל: 5 נוקודות
תוספת חצי כוס אורז מבושל למנה: כ-55 קלוריות
ונקודות שומרי משקל: כ1 נקודה



המצריכים

400 גר חזה עוף חתוך לרצועות
שמן קנולה
1 קישוא חתוך לרצועות
1 גזר חתוך לרצועות
2 פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות
4 שיני שום חתוכות לשביבים
1 כף ג'נג'יר קצוץ
1 מלפפון חתוך למקלות
המרינדה
1 כוס סודה לימונענע
2 כפות קורנפלור
1 כפית שום גבישי
1 כף סויה
רוטב לתיבול
1 כף סויה
2 כפות צ'לי מתוק
1 כף יין
¼ כפית צ'לי גרוס
1 כף מיפל(לחלופין דבש /סילאן)
שאריות המרינדה של חזה העוף
ההכנה המהירה
לערבב את חומרי המרינדה ולהשרות את הבשר (לרב בין חצי שעה ללילה - הפעם עד חיתוך הירקות)
לערבב את חומרי הרוטב
לחתוך את הירקות לרצועות
לחמם שמן בווק  לטגן את רצועות חזה העוף עד הלבנה ולהוציא מהשמן
לשפוך את רב השמן ולהשאיר ככף שמן בווק
להוסיף שום וגנג'ר ולחמם עד ביעבוע קל , להוסיף גזר ולהקפםיץ כשתי דקות תוך ערבוב , להוסיף את יתר הירקות(למעט המלפפון) ולהקפיץ כ3 דקות . להוסיף את התיבול ואת שאריות המרינדה לערבב ולבשל כ3 דקות. לעצור בישול ולהוסיף מלפפון ולערבב.
להגיש לצד אורז לבן הכי פשוט או אורז שומי


למתכון אורז שומי
http://taly60.blogspot.co.il/2011/10/blog-post.html

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?
אתם מוזמנים להרשם כאן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה