9.7.15

ספריטו ספרדי עם תפוחי אדמה ,בטטה וחצילים

אל הסופריטו התוודעתי לראשונה אצל חברתי שרה בכל יום רביעי היתה סבתא שלה מכינה סופריטו, לפעמים של עוף לפעמים עם בקר ובתוך התבשיל היה צ'יפס והכי אהבתי שהיתה מוסיפה חצילים מטוגנים .. הייתי מגיעה בימים שכאלה להכין שעורים עם שרה ומחכה בכליון עיניים שנונה תזמין אותי לאכול אתם..עונג צרוף.
כעקרת בית צעירה הגעתי לאמה של חברתי ורשמתי את המתכון ובמשך שנים היה מתכון שהכנתי כמעט כל שבת. כיום אני מכינה  לעתים רחוקות בגלל כמויות השמן והטיגון
מסודר בסיר
הסופריטו
דרגת קושי: מורכב
זמן הכנה: כשעה
זמן בישול: כ-3 שעות
מספר מנות: 6-8

המרכיבים
2 ק"ג בשר לגולש חתוך לקוביות(שריר /כתף) מופשר ומיובש היטב
לציפוי קוביות הבשר
3 כפות קמח
1כפית פפריקה מתוקה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית שום גבישי
לערבב ולצפות את קביות הבשר, ולהניח לחצי שעה עד לילה
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים
(צ'יפס עבה או חצאי פרוסות בעובי 2 ס"מ )
2 בטטות בינוניות קלופות ופרוסות
2 חצילים בלאדי פרוסים ואפויים במעט שמן
2 בצלים לבנים קצוצים דק
1 בצל סגול חתוך לאורכו ופרוס לרצועות דקיקות
5 עלי דפנה
1 פלפל צ'ילי חצוי(לחלופין סודני יבש)
½ כף כורכום
½ כפית גרגרי פלפל שחור
1 כפית גרגרי פלפל אנגלי
1 כפית זרעי כמון
½ כפית זרעי הל
½ כוס שמן זית
שמן לטיגון
ציר מרק עוף/בקר
(אפשר מים עם אבקת מרק)
½ כוס מיץ לימון
אופן ההכנה
מחממים שמן זית בסיר רחב.
מטגנים מכל הצדדים בשמן החם עד להזהבה.
מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת הבצל הפרוס וממשיכים לטגן תוך ערבוב בכף עץ עד שהבצל והבשר שחומים היטב.
מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות.
יוצקים את ה ציר עד לגובה של כ-2 ס"מ מעל הבשר.
מביאים לרתיחה, מכסים,
מנמיכים להבה ומבשלים כשעתיים עד שהבשר רך.
בינתיים,
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר מתאים.
מטגנים את תפוחי האדמה עד שהם זהובים ומעבירים גם אותם לצלחת עם נייר סופג. 
מטגנים את הבטטה  ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג.
כשהבשר רך, מוסיפים פנימה את תפוחי האדמה. מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
מגלים שוב את הסיר, מסדרים את פרוסות הבטטה והחצילים מעל התבשיל,
יוצקים בעזרת כף את נוזלי הבישול על החצילים, מכסים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.
מסרים את המכסה הסיר ומבשלים עד שמתקבל רוטב מבריק וסמיך (כ-10 דקות).
מגשים עם רבעי לימון
וכוסברה או עירית קצוצה