25.4.16

פשטידל כרובית ופטריות לפסח

פסח. ארוחת ערב. דילמה. מה מכינים דיאט בלי מליון ביצים? 
נזכרתי בפשטידה ישנה נושנה 'פשטידת שלוש' פשטידה של שומרי משקל שכל מרכיבים בה שמים כמות של שלוש .את הקמח התופח החלפתי בקמח תופח כשר לפסח הוספתי פטריות וכרובית אל דנטה
*דרגת קושי: קל *זמן הכנה: 5 דקות עבודה *זמן אפיה ובישול: 30-40 דקות *מספר מנות: 4-6 מנות

למתכון

1 כרובית לבנה  אל דנטה קצוצה גס 
3 פטריות שמפיניון קצוצות
3 כפות קמח תופח כשר לפסח
3 כפות מיוקל 5%
3 שקיות מרק בצל 10
(ניתן להחליף ב3 כפות מרק בצל)
מלח ופלפל שחור גרוס

למצע 

ספרי שמן  
3-5 כפות פירורי קמח מצה מוזהבים
לעיטור
2 פטריות פורטובלו פרוסות 

ההכנה

  1. לחמם תנור לחום המרבי, 
  2. לשמן תבנית בינונית (גודל התבנית יקבע את גובה, אישית אוהבת פשטידה נמוכה) 
  3. לפזר על השמן את פירורי קמח מצה
  4. לערבב את הכרובית והפטריות עם התבלינים הביצים והמיוקל 
  5. לצקת לתבנית עם פירורי הלחם
  6. לעטר בפרוסות פטריות פורטובלו 
  7. להכניס לתנור ולהנמיך את הטמפרטורה ל180-200 מעלות . 
  8. לאפות עד הזהבה (כ30-40 דקות)
  9. להמתין כ-5 דקות לפני הפריסה והגשה
טעים כתוספת לארוחה בשרית, מעולה לארוחת ערב לצד סלט ירקות וגבינות

אותה הגברת בשינוי האדרת

  • להחליף את מרק הבצל במרק פטריות 
  • להוסיף ½ כוס עשבי תיבול 
  • להחליף את המיוקל ב 250 גר' גבינה לבנה 5% ולשים חצי כוס קמח תופח לפסח 

בתאבון



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה