נזכרתי בפשטידה ישנה נושנה 'פשטידת שלוש' פשטידה של שומרי משקל שכל מרכיבים בה שמים כמות של שלוש .את הקמח התופח החלפתי בקמח תופח כשר לפסח הוספתי פטריות וכרובית אל דנטה
*דרגת קושי: קל *זמן הכנה: 5 דקות עבודה *זמן אפיה ובישול: 30-40 דקות *מספר מנות: 4-6 מנות
למתכון
1 כרובית לבנה אל דנטה קצוצה גס3 פטריות שמפיניון קצוצות
3 כפות קמח תופח כשר לפסח
3 כפות מיוקל 5%
3 שקיות מרק בצל 10(ניתן להחליף ב3 כפות מרק בצל)
מלח ופלפל שחור גרוס
למצע
ספרי שמן 3-5 כפות פירורי קמח מצה מוזהביםלעיטור
2 פטריות פורטובלו פרוסות
ההכנה
- לחמם תנור לחום המרבי,
- לשמן תבנית בינונית (גודל התבנית יקבע את גובה, אישית אוהבת פשטידה נמוכה)
- לפזר על השמן את פירורי קמח מצה
- לערבב את הכרובית והפטריות עם התבלינים הביצים והמיוקל
- לצקת לתבנית עם פירורי הלחם
- לעטר בפרוסות פטריות פורטובלו
- להכניס לתנור ולהנמיך את הטמפרטורה ל180-200 מעלות .
- לאפות עד הזהבה (כ30-40 דקות)
- להמתין כ-5 דקות לפני הפריסה והגשה
אותה הגברת בשינוי האדרת
- להחליף את מרק הבצל במרק פטריות
- להוסיף ½ כוס עשבי תיבול
- להחליף את המיוקל ב 250 גר' גבינה לבנה 5% ולשים חצי כוס קמח תופח לפסח
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה