18.4.16

צלעות כבש ותפוחי אדמה אפויים

מתכון ותיק שלא הכנתי תקופה ארוכה ואני מתכננת להגישו בשולחן החג אז היום הייתי שפן ניסיונות והכנתי אותו והתענגנו ...
מצרכים

2 צלעות כבש גדולות ויפות
3 תפוחי אדמה בינויים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1 גזר קלוף ופרוס
1 שום חצוי לרוחבו
מרינדה
1 כף שום כתוש
½ כף פפריקה אדומה מעושנת
½כף תבלין בצל
1 כפית חווייג'
מלח
פלפל שחור גרוס
¼-½ כוס שמן זית
הכנה
  1. לערבב הכול מוצרי המרינדה יחד למשחה נוחה למריחה
  2. לשים את תפוחי אדמה והגזר והשום בכלי המתאים למיקרוגל 
  3. לערבב עם ½ מהמרינדה לכסות 
  4. לבשל במיקרוגל 10 דקות
  5. לעסות את צלעות הכבש במרינדה הנותרת
  6. לסדר את תפוחי האדמה בתבנית מצופה בנייר אפייה
  7. לסדר מעליהם את צלעות הכבש 
  8. לכסות בנייר כסף ולאפות 40 דקות .
  9. לאחר 40 דקות להוריד את נייר הכסף
  10. להפוך את הצלעות ולהעביר את התנור למצב גריל
  11. להחזיר את התבנית לגריל ל10 דקות.

תהנו

בישול הוא יצירה 


עשו זאת באהבה ובכייף
ברכו את תבשילך בברכה לבריאות 

ועופו על כנפי הדמיון
וצרו מנות אהובות