6.4.16

חציל שלם ממולא בבשר טלה עשיר טעימים


אחרי שתטעמו את החציל הממולא הזה תשכחו מכל המתכונים שהכנתם עד היום. הרשת מוצפת בתמונות של הדבר הקסום הזה בעבר ניסיתי מספר מתכונים וזה לא היה מושלם בעיניי, השבוע התחשק לי להכין אבל החצילים שהגיעו במשלוח ירקות לא נראו מושלמים למנה. ובכל זאת החלטתי להכין ויהיה מה. וזה הוכן משני חצילים זברה קטנים, וחציל אחד בלאדי רחב שלכאורה לא מתאים למנה. 

קרצפתי את החצילים, פרסתי חריצים לרוחבם במרחקים של כ1 ס"מ, ואז גיליתי שמרקם חציל הזברה קשה ולא ניתן למלא בכמות סבירה, ברור שהדבר לא הרפה את ידי, הכנתי משרה של מים ותמיסת מלח, גרגרי פלפל שחור ושיני שום. השרתי את החצילים למשך שעה, מדי פעם הפכתי, החציל ספח מים קבל תיבול והתרכך, הוצא למסננת הומלח מעט. ובינתיים הכנתי תערובת קציצות שלי (האמת כל הטועם  מתאהב בקציצות הללו) העשויות מצוואר טלה ושומן כבש(כל בשר בקר טחון יכול להתאים בתוספת שומן כבש).הכנתי רוטב עגבניות פשוט. ואפיתי ברוטב עגבניות .. חברים, קשה להעביר ריחות וטעמים ברשת אבל עד שלא תכינו לא תבינו עד כמה זה טעים!!! 
ודיי לדיבורים תחלאס למתכון 
הכנת החצילים למילוי
3 חצילים פרוסים כמעט עד הסוף להשאיר חיבור דק.
למשרה החצילים 
2 כפות מלח מומסות במעט מים רותחים 
2 ליטר מים קרים 
כפית גרגרי פלפל שחור ואנגלי
3-4 שיני שום חצויות 
לערבב את חומרי המשרה ולהשרות את החצילים לשעה בתמיסה, להפוך מדי פעם 
להניח את החצילים  על רשת(רשת התנור תתאים)  להמליח מעט ליבוש של חצי שעה
הבשר למילוי
½ ק"ג בשר טלה טחון  
100 גרם שומן כבש, ליה 
במעבד מזון לשים 
בצל גדול חתוך לשמניות
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לשמניות 
2 פרוסות לחם מלא 
1 כפית אבקת מרק ביתית 
½ כפית בהרט
¼ רבע כפית כרכום 

מלח ופלפל שחור לפי הטעם 
קמצוץ פלפל צ'ילי (לא לוותר מוסיף המון)
לטחון ביחד לתערובת הומוגנית
להוסיף לקערת הבשר
להוסיף
1 ביצה
½ כפית סודה לשתייה (הסוד שנותן אווריריות)
50 גרם צנוברים קלויים במחבת יבשה
ללוש היטב ולהניח בטמפרטורה החדר לחצי שעה.
רוטב עגבניות הכי פשוט הכי טעים 
3 כפות רסק עגבניות (28%)
1 כפית שום כתוש
1 קופסת עגבניות
2 כפות קטשופ
תיבול
אבקת מרק ביתית, פפריקה מעושנת, שום גבישי, מלח ופלפל (אופציונלי צי'לי גרוס לפי הטעם)
לערבב היטב ולהוסיף 2 כוסות מים רותחים. הרוטב סמיך, לטעום ולשפר טעמים.
אחרי אפיה של שעה

הכנת המאפה 

  1. לחמם תנור לחום המקסימלי (אצלי 250 מעלות)
  2. למלא בין שכבות החציל מתערובת הבשר.
  3. לסדר בתבנית פיירקס עמוקה את החצילים
  4. לצקת את הרוטב לדאוג שהחצילים יהיו מכוסים ברוטב. 
  5. לכסות בנייר אפיה  ולהכניס לתנור לוהט ל20 דקות 
  6. להוריד את הטמפרטורה ל 180 מעלות ולאפות עוד 40 דקות
  7. להוציא את התבנית מהתנור ולכוון את התנור לחום של 200 מעלות 
  8. להסיר ניר אפיה לצקת מהרוטב על החציל 
  9. לאפות 30 דקות כאשר כל 10 דקות מרטיבים את החציל ברוטב.טעים באותו היום אבל טעמו משתפר למחרת היום.הגישו על מצע של פירה או מליגה. 

רוצים לשדרג את המנה?
פזרו חופן פרמז'ן בהגשה או כף שמנת
טליטיפ  
 שומן הכבש נמצא אצלי במקפיא תמיד עטוף בניילון נצמד, כשזקוקה לתבל בו פשוט מגרדת על פומפייה דקה. משביח כל תבשיל או טיגון בצל אבל גם שחיטות קלורית וסותם עורקים, לכן משמש אותי רק למנות אירוח ואירועים מיוחדים.


 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה