8.4.16

עוגיות גרנולה במילוי שוקולד טבעוניות

צילום: ניסים בן כהן

כשקבלתי לידי את המתכון הנ"ל של חברת "רפאל'ס", יצרנית מוצרי המזון הטבעי והגרנולה, לעוגיות מפנקות אלה, עוגיות גרנולה בניחוח קפה ממולאות בשוקולד מריר. עוגיות טבעוניות, פשוטות להכנה, בער בי החשק להכינן, העוגיות מכילות קמח ופתיתים מכוסמין, הנחשב כבריא וקל יותר לעיכול. אומנם לא היו בידי כל המצרכים, וכרגיל זה לא הרפה את ידיי והכנתי עם תחליפים שזמינים כמעט בכל בית, התאמתי לילדים והחלפתי את הקפה בקקאו ופעם השנייה במיץ תפוזים שהיה הצלחה גדולה. 
מסתבר שעוגיות אלה נכנסות לקטגוריית 'עוגיות סכנה' כי הן פשוט ממכרות וקשה להפסיק להתענג מהן, הן נהדרות להגשה לצד שתייה חמה או קרה, כפינוק לילדים ולמבוגרים.
ותחלס למתכון שהופק על ידי יוספה בן כהן, yovegan - ייעוץ קולינרי טבעוני.השינויים שלי מופעים בתכלת 
מצרכים (לכ- 25 יחידות) אני הכנתי 30 עוגיות 
80 גר' אגוזי מלך
2 כפות פשתן (20 גר')
¼ כוס שמן קוקוס מומס (65 גר')
¼ כוס שמן זרעי ענבים (65 גר') הוחלף בשמן זית עדין
1 כוס סוכר חום (150 גר')(הוחלף ב½ כוס סוכר דמררה)
קורט וניל
1 כוס פתיתי כוסמין  "רפאל'ס" (290 גר') הוחלף
במיקס פתיתי 5 דגנים
½ כוס קמח  כוסמין ועוד כף שטוחה (100 גר')
50 גר' "צפיחית" תחליף דבש "וגאנץ" (או לחילופין 4 תמרי מג'הול ללא הגלעין)השתמשתי ב6 תמרי מג'הול גדולות
1 כוס אספרסו כפול (או 60 מל' מים רותחים+ כפית נס קפה)הכנתי עם כפית קקאו ופעם השנייה עם מיץ תפוזים 
100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
צילום: ניסים בן כהן
אופן ההכנה

  1. טוחנים למרקם גס את אגוזי המלך
    והפשתן 
    ומעבירים לקערת המערבל. (הכנתי הכל במעבד המזון)
  2. מוסיפים את כל שאר החומרים מלבד האספרסו
    צילום: ניסים בן כהן
    והשוקולד ומערבבים לפירורים גסים ודביקים.
  3. מוסיפים את האספרסו ומערבבים לבצק אחיד.
  4. מקררים את הבצק כחצי שעה.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לכדורים במשקל של כ 30-40 גר'.(כ26 גר לעוגייה - שקלתי )
  6. בעזרת האצבע יוצרים גומה בכל כדור ומכניסים לתוכו קוביית שוקולד. מהדקים חזרה את הבצק סביב באופן אחיד עד כמה שניתן ומניחים על מגש התנור מרופד בנייר אפיה. (אם הבצק נדבק לידיים ניתן להרטיב אותן מעט.
  7. מחממים תנור ל 170 מעלות. בעזרת כף היד מועכים מעט את העוגיות (הן לא משתטחות באפיה) ואופים 12-15 דקות.
    העוגיות מתייצבות לאחר קירור.
    אצלי התחסלו במהירות והכנתי פעם שנייה למחרת עם מיץ תפוזים במקום הקפה. אני  מכורה לשילוב של שוקולד ותפוזים וזה יצא פשוט אלוהי!!

    תהנו