המצרכים לכדורי הדג
½ ק"ג דג טחון
חופן כסברה
4 שיני שום
1 תפוח אדמה קטן
גרדת לימון מלימון שלם (מוסיף ניחוח עולמי)
ענף צעיר של לימון גראס (לא חובה)
½ כפית כמון
¼-½ כפית צ'ילי גרוס
3/4 כפית מלח אטלנטי
המצרכים לרוטב
200 גר(½ קופסה)עגבניות מרוסקות
1 גמבה או פלפל אדום קטן פרוס לרצועות
1 פלפל חריף נקי מגרעינים קצוץ
5 שיני שום פרוסות
1 כף רסק עגבניות
1 כף שמן זית
¼-1 כפית צ'ילי גרוס חריף
1 כפית סוכר
½-1 כפית מלח
¼ כפית סודה לשתיה
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 כוסות ציר דג או מים רותחים
ההכנה
- טוחנים יחד את הדג הטחון וכל הירקות
- מוספים תבלינים וקמח מצה מערבבים
- מניחים במקרר לחצי שעה
- בסיר רחב מחממים שמן שמים גמבה, פלפל חריף ומטגנים עד שעולה ריח
- מוספים את העגבניות בוחשים ומבשלים על להבה קטנה כרסק עגבניות ומים רותחים בוחשים
- מוספי-10 דקות
- מוספים ם תבלינים ומבשלים כ10 דקות
- יוצרים כדורים בינוניים ומסדרים בסיר בשכבה אחת .
- מבשלים כ 40-50 דקות ברתיחה עדינה. מדי פעם מלטפים את הקציצות באהבה עם הרוטב
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה