26.4.16

כדורי קרפיון ברוטב עגבניות פיקנטי


לפני החג טחנתי כמות ענקית של קרפיונים שיהיה לגפילטע. שקית אחת של דג טחון נשכחה בפינת המקפיא. לא רציתי להכין שוב גפילטע והחלטתי לעשות כדורי דגים ברוטב עגבניות רוטב שיתאים גם לי זו שאינה אוכלת חריף. הקציצות רכות בעלות טעם משגע . והרוטב נתבל בהרבה לחמניות טחינה
המצרכים לכדורי הדג
½ ק"ג דג טחון
חופן כסברה
4 שיני שום
1 תפוח אדמה קטן
גרדת לימון מלימון שלם(מוסיף ניחוח עולמי)
ענף צעיר של לימון גראס (לא חובה)
½ כפית כמון
¼-½ כפית צ'ילי גרוס
3/4 כפית מלח אטלנטי
המצרכים לרוטב
200 גר(½ קופסה)עגבניות מרוסקות
1 גמבה או פלפל אדום קטן פרוס לרצועות
1 פלפל חריף נקי מגרעינים קצוץ
5 שיני שום פרוסות
1 כף רסק עגבניות
1 כף שמן זית
¼-1 כפית צ'ילי גרוס חריף
1 כפית סוכר
½-1 כפית מלח
¼ כפית סודה לשתיה
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 כוסות ציר דג או מים רותחים
ההכנה 

  1. טוחנים יחד את הדג הטחון וכל הירקות 
  2. מוספים תבלינים וקמח מצה מערבבים ומניחים במקרר לחצי שעה
  3. מכינים את הרוטב בינתיים
  4. בסיר רחב מחממים שמן שמים גמבה, פלפל חריף ומטגנים עד שעולה ריח
  5. מוספים את העגבניות בוחשים ומבשלים על להבה קטנה כ-10 דקות
  6. מוספים רסק עגבניות ומים רותחים בוחשים
  7. מוספים תבלינים ומבשלים כ10 דקות
  8. יוצרים כדורים בינוניים ומסדרים בסיר בשכבה אחת .
  9. מבשלים כ 40-50 דקות  ברתיחה עדינה. מדי פעם מלטפים את הקציצות באהבה עם הרוטב 

פשוט מעדן