1.4.16

לשון ברוטב פטריות

אמי נהגה להכין לשון  ברוטבים שונים ובעיקר קרה לקר היא הייתה מבשלת קולפת מצפה במלח ופלפל ולשון נפרסה דק ונאכלה בכריכים . סרבית לאכול לשון, נראה לי מזעזע לאכול משהו שהיה בפה של משהו אחר. עם השנים למדתי ליהנות ממנה. אחת הדרכים האוהבות עלי היא לשון ברוטב פטריות מתכון קלסי שתמיד מצליח וקוצר מחמאות.
את הכנת הלשון מתחילים בבישולה בציר במשך כשעתיים-שלוש או אז קולפים אותה .לרב הקילוף קל הציפוי הגס מתפרק והלשון נשלפת .לעתים הלשון לא מתקלפת בקלות והטיפ שלי לקלף בקולפן ירקות.

אחרי בישול הלשון אני מכינה רוטב פטריות עשיר שאותו יוצקת על הלשון המוכנה. או להשבחת הטעים מבשלת מעט בתוך הרוטב.
ולמתכון
1לשון
לציר הבישול
1בצל
5שיניי שום
4 גבעולי סלרי
4 עלי דפנה
1כפית זרעי פלפל אנגלי
1כפית פלפל שחור
1-2 כפיות מלח
רוטב הפטריות
1סלסלת פטריות שמפיניון עם קטנות להשאיר שלמות אם גדולות לפרוס
4-5 פטריות יער  נקיות ופרוסות גס
1 בצל יבש קצוץ דק
2כוסות מים מציר בו שלנו את הלשון
 אבקת פטריות מיובשות או אבקת מרק
מלח פלפל מוסק טרי מגורר ותבלין בצל
ההכנות הלשון

  1. לשטוף את הלשון ולהניח בסיר רחב
  2. לשים את כל חומרי הציר להרתיח
  3. לכפות את הקצף שמצטבר
  4. לבשל כשעתיים עד שרך
  5. להוציא ממי הבישול ולקלף את הלשון מיד
  6. לקרר היטב ולפרוס בעובי של כ1.5 ס״מ
  7. לסדר בתבנית או מחבת רחבה

הכנת הרוטב

  1. לטגן את הבצל עד שקיפות
  2. להוסיף שום וענפי תמין לבחוש ולטגן 2 דקות
  3. להוסיף פטריות ולטגן כ-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם
  4. לתבל לערבב ולהוסיף ציר מבישול הלשון
  5. לבשל רבע שעה לשפר טעמים במידת הצורך להוסיף קורנפלור להסמכת הרוטב
  6. לצקת על הפטריות לכסות את התבנית ולאפות כ 20 דקות לפני ההגשה  .
  7. ניתן גם לבשל בסיר בתוך הרוטב כ20 דקות


אותה הגברת בשינוי האדרת
להוסיף לטיגון מעט חמאה
להחליף את הציר בשמנת לבישול
לפזר מעל הכל שביבי פרמז'ן


 חברים יקרים,מעוניינים לקבל למייל הודעה במייל בכל פעם שאני מפרסמת?
הצטרפו לעשרות המינויים בקוביית 'נשארים מעודכנים'
מצד ימין למעלה

שבת שלום
טלי