לוקלוקו
דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כשעה *זמן אפייה :כ-2-3 שעות *מספר מנות: 8 מנות
הירקות למלוי2 חצילים זברה מאורכים בינוניים בגודלם
2 תפוח אדמה בינוניים
המלית
400 גר בשר
1 פרוסת לחם ללא הקרום רטוב סחוט(הקשה בפי הילדים)
1 בצל קטן
חופן פטרוזיליה
3 שיני שום
1 ביצה
תיבול הבשר: בהרט, מלח, פלפל שחור, צ'ילי גרוס
הרוטב
4 גדושות כפות רכז עגבניות
4 כפות קטשופ
4 כפות צ'ילי מתוק
2 מרק בצל 10
1 כפית שום גבישי
מלח, פלפל וצ'ילי גרוס לפי הטעם
מים רותחים לפי הצורך
הכנה
- לשטוף ולקלף את תפוחי האדמה
- לשטוף היטב את החצילים לקלף סרטים כך שיתקבל פס בלי קליפה ופס עם קליפה
- לפרוס פרוסות בעובי 1 ס"מ ליצור כיס בכל פרוסה ע"י חיתוך לא עד הסוף
- להניח על רשת ולפזר מלח על תפוחי האדמה והחצילים במשך חצי שעה
- במעבד מזון לקצוץ את את חומרי המלית להוסיף לבשר וללוש היטב
- לגלגל קציצות בגודל התואם את הירקות
- למלא את הירקות בקציצה
- לסדר על תבנית בשכבה אחת
- לערבב את חומרי הרוטב להוסיף כשלוש כוסות מים,
- לצקת על המפרום את הרוטב
- לכסות את התבניות ולאפות כשעה בחום 200 מעלות
- להוריד כיסוי להרטיב את המפרום ברוטב
- ולאפות עוד שעה ללא כיסוי.
"סבתוש, בשבילי בלי רוטב"
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?
הירשמו בקוביית העדכונים מצד ימין למעלה.
מוזמנים להצטרף לקבוצת האוכל שלי בפייסבוק
https://www.facebook.com/groups/358433037597847/
תודה שהייתם כאן איתי שיהיה לכולנו יום נפלא עם גשמי זהב..
חוף נהריה צילום: גלי עוז |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה