19.1.16

מרק תירס סיני בתיבול איטלקי


מרק תירס סיני מסורתי אני מכינה הרבה.
הפעם רציתי לשלב טעמים מהמטבח האיטלקי האהוב והוספתי: בצל,סלרי,גזר וגי'נג`ר והמרק שודרג פלאים.  
המרק הנפלא משמש כארוחה משביעה מופחתת קלוריות. ביתי בערבים הקרים מחליפה ארוחת ערב. 
בסוף המתכון יש גרסה טבעונית
דיאטלי 
לכל סיר המרק: 1380 קלוריות 
למנה בחלוקה ל8 מנות: 170 קלוריות 
מנה בחלוקה ל8 מנות 3.5 נקודות
המצרכים 
1בצל
2 גזר
½ שורש סלרי
4 ענפי סלרי קצוצים
1 כף ג'ינג'ר 
600 גרם תירס קפוא או שימורים
2 ליטר מים
2 ביצים 
200 גר חזה עוף חתוך דק וקטן
תיבול
2 כפות רוטב סויה 
1 כפית סירפ אגבה/סטיויה/סילאן 
1 כף אבקת מרק 
4 קוביות עשבי תיבול איטלקי של דורות (לחלופין אורגנו ובזילקום יבש)
מלח פלפל ומעט צ'לי גרוס לפי הטעם 
ההכנה 
  1. משמנים סיר בעזרת מברשת עם כפית שמן
  2. מגרדים לסיר(אפשר במעבד מזון על פומפיה)
  3. בצל. גזר אחד, שורש סלרי, ג'ינגר.
  4. מכסים את הסיר ומאדים על אש קטנה
  5. מוספים פרוסות דקות של גזר 
  6. מפשרים את התירס. שמים כוס אחת בצד. ואת יתר התירס מעבדים במעבד מזון למרקם חלק
  7. מעברים דרך מסננת את התירס הטחון לקבלת מרקם חלק(אפשר לוותר על שלב זה) מוספים לסיר.
  8. מוספים את כוס התירס ומים עד כיסוי התכולה (כ2 ליטר)ומתבלים.
  9. מבשלים עשר דקות ומוספים את פיסות חזה העוף. טועמים ומשפרים תיבול.
  10. מבשלים עשר דקות
  11. את הבצים מניחים בכוס ובעזרת מזלג מערבבים
  12. מוזגים את הביצים דרך מסננת דקה לסיר ועם מזלג עושים מערבולות במרק לקבלת אטריות דקיקות מהביצים.
  13. מבשלים 5 דקות
ניתן לשדרג בעזרת עטור בבצל ירוק או כוסברה 

בצלחת עם עירית טרייה
טיפ
בקיץ- אני נוהגת להגיש את המרק על עלי כרוב סיני או חסה עגולה חתוכים גס
לטבעוניים
וותרו על העוף והביצה והיסמכו עם מעט קורנפלור והוסיפו איטריות דקות
ואפשר להוסיף מעט אטריות אורז או שעועית

חברים ,תודה שהגעתם עד הלום
אשמח שתשאירו אות לביקורכם וממליצה להצטרף לעדכונים בקובייה מצד ימין ואז תקבלו הודעה בכל פעם שאפרסם. 
מוזמנים להצטרף לקבוצת הפיסבוק 
על אוכל צרכנות והחיים היפים

https://www.facebook.com/groups/358433037597847/ 

יהיה מעניין ומפתיע-מבטיחה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה