19.1.16

מרק תירס סיני בתיבול איטלקי


מרק תירס סיני מסורתי אני מכינה הרבה.
הפעם רציתי לשלב טעמים מהמטבח האיטלקי האהוב והוספתי: בצל,סלרי,גזר הוספתי שום וגי'נג`ר כי המרק סיני והמרק שודרג פלאים.  המרק הנפלא משמש כארוחה משביעה מופחתת קלוריות
בסוף המתכון יש גרסה טבעונית
דיאטלי 

לכל סיר המרק 650 קלוריות
בחלוקה ל4 מנות כל מנה: 163 קלוריות 
נקודות שומרי משקל למנה: 2 נקודות
למתכון
1 בצל קצוץ 
1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות 

1/2 ראש סלרי קצוץ דק 
3 ענפי סלרי קצוצים דק
1 כף גי'נגי'ר קצוץ 
 לאדות בכף שמן
1 קופסת שימורי תירס 
לסנן, מחצית לטחון במעבד מזון או בבלנדר 
להוסיף לסיר את כל התירס 
לכסות במים רותחים 
לתבל
2 כפות רוטב סויה
1כף אבקת מרק
1 כפית סוכר או יותר 
1/2 כפית פלפל לבן
מעט צ`לי גרוס או טבסקו
להביא לרתיחה ולהוסיף
200 גר חזה עוף קצוץ דק
1כפית עשבי תיבול הרב דה פרובאנס/ טוסקנה


לבשל כ10 דקות  לשפר טעמים
ולהוסיףביצים טרופות ע"י יצירת מערבולת במרק ומזיגה בזיפזוף אטי

ניתן לשדרג בעזרת עטור בבצל ירוק או כוסברה 

בצלחת עם עירית טרייה
טיפ
בקיץ- אני נוהגת להגיש את המרק על עלי כרוב סיני או חסה עגולה חתוכים גס
לטבעוניים
וותרו על העוף והביצה והיסמכו עם מעט קורנפלור או קמח טפיוקה
ואפשר להוסיף מעט אטריות אורז או שעועית

חברים ,תודה שהגעתם עד הלום ,אשמח שתשאירו אות לביקורכם וממליצה להצטרף לעדכונים בקובייה מצד ימין ואז תקבלו הודעה בכל פעם שאפרסם. 
מוזמנים להצטרף לקבוצת הפיסבוק 
על אוכל צרכנות והחיים היפים

https://www.facebook.com/groups/358433037597847/ 

יהיה מעניין ומפתיע-מבטיחה.