2.1.16

קרקר דגנים טבעוני


קרקרים דקיקים פריכים כאלה שכייף לנשנש עם מתבל טוב או עם כוס תה אהובים עלי ביותר, אבל לרב הם עם המון שומן ומלח. הפעם מביאה גריסה בריאה של קרקר איכותי בשילוב מיקס פתיתי 5 דגנים של רפאל'ס

דרגת קושי: ♥♥♥♥  זמן הכנה: כ10 דקות  זמן אפיה: כ-30 דקות  כמות: 30 קרקרים
דיאטלי

קלוריות בכל המתכון: 1160

קלוריות למנה(3 קרקרים): 116
נקודות שומרי משקל למנה: ½1 נקודות

המצרכים
½כוס שיבולת שועל של רפאל'ס 

1כוס פתיתי 5 דגנים של רפאל'ס
½ כפית מלח מופחת נתרן פאן סולט-מלח מופחת נתרן 450 גרם - הרבמד
½ כוס גרעיני חמנייה
¼ כוס שקדים מלובנים קצוצים
3/4 כוס מים
2 כפות שמן זית
ההכנה 


  1. לערבב הכל בקערה התערובת נוזלית ואין צורך להוסיף דבר ,ככה זה אמור להיות.
  2. להניח ניר אפיה על תבנית גדולה
  3. למרוח בשכבה אחידה את התערובת, חשוב שתהיה שכבה דקה מאד 
  4. לאפות כעשר דקות להוציא וסמן חתוכים מרובעים או משולשים .
  5. להחזיר לאפייה של עוד כ20-30 דקות ב180 מעלות עד שהקרקר שביר ולא גמיש ומתקבל.

אותה הגברת בשינוי האדרת


את גרעיני החמנייה והשקדים ניתן להחליף בתערובת של זרעי שיפון, גרעני דלעת, שומשום מלא, צ'יה, אגוזים קצוצים דק וכדומה
אולי תאהבו גם את זה: