במקרה באותו היום שודרה בטמבלויזה התכנית הכי טעים שיש ונבחרה במקום הראשון המנה של יוסי גולן פלפלונים ממולאים ברוטב חמוץ-מתוק-חריף
רושפילד וכהן התלהבו מהמתכון שלא הפעלתי שיקול דעת והכנתי במדויק את המתכון לפי שפורסם . לא התייחסתי לכך שאני לא אוהבת תמרהינדי(ונסעתי לרכוש ממרח כזה) ושמרווה אומנם אני מגדלת, אבל לא כל כך אוהבת את ריחה באוכל שלי. הכנתי במדויק לפי ההוראות. החבריס' אצלי אכלו אבל לא נרשמה התלהבות ולא נגעו ברוטב.
זו הנאה הגדולה שלי למצוא סיר נקי ...
המצרכים
1 סלסלה פלפלונים
2 בצלים גדולים
מילית
1 בצל קצוץ
½ כרשה קצוצה
מעט שמן זית
30 גרם שומן כבש קצוץ דק
250 גרם בשר צלעות(מס 2)
½ כוס בורגול דק -מושרה במים קרים חצי שעה מסונן
3 תרמילי הל טחון טרי
1כפית אבקת קארי
1 כפית פלפל שחור גרוס
צ'ילי גרוס לפי הטעם(שמתי קמצוץ)
קורט מלח
50 גרם פיסטוק קלוף קצוץ
½ כוס עלי נענע קצוצה
3 עלי מרווה קצוצה
1 בצל קצוץ דק
½ כרשה קצוצה דק
1 גזר חתוך מגורר
1 קישוא מגורר
גבעול סלרי קצוץ
1 ענף לימונית כתוש מעט לפתיחת הארומה(להוציא לפני ההגשה)
1 כף שמן זית מלח פלפל
1 כף גדושה מחית קארי אדום
1-3 רכז רימונים (לפי מידת החמיצות הרצויה)
3 כפות שמן קוקוס
1 כף קמח
2-3 כוסות ציר מרק עוף(אפשר מאבקה)
1 כוס נענע קצוצה
5 עלי מרווה צעירים קצוצים
3 לימון פרסי שחור מרוסק
1-3 כפות סילאן
לעיטור הגשה
חופן פיסטוקים קצוצים
חופן נענע קצוצה
אופן ההכנה
הפלפלים למילוי
יוצרים פתח ליד ראש הפלפל ושומרים על הגבעול קולים את הפלפלונים כ-2 דקות על מחבת פסים חמה ללא שמן, כדי שיתקרמלו, יקבלו "פסים", ויהיו גמישים ונוחים יותר למילוי.
ממלאים בתערובת ומסדרים בסיר לאחר רתיחת הרוטב . יש להקפיד ולהניח את הבצלים עם הפתח כלפי מטה
הבצל למילוי
חורצים חתך לאורך הבצל בעומק חצי מקוטר הבצל
מניחים על צלחת ומרככים במקרו כ3-5 דקות
מפרידים את העלים מבסיס הבצל
המילית
- קולים/מאדים (ללא שמן) בצל קצוץ וכרשה.
- מוסיפים שמן זית ושומן כבש לפני שהבצל והכרשה נדבקים למחבת.
- מטגנים במשך כחצי שעה על להבה נמוכה.
- מערבבים מדי פעם עד להשחמה קלה.
- מצננים ומוסיפים לבשר.
- מוסיפים בורגול מתבלים בהל טחון, פלפל שחור, מלח, אבקת קארי צהוב. קוצצים פיסטוקים ועשבי תיבול
- מוסיפים לתערובת ולשים היטב
- ממלאים את הפלפלונים בתערובת עד לקצה.
- מאדים את הבצל, הכרשה והגזר (ללא שמן)
- ומוסיפים
- מעט שמן לפני שהירקות מתחילים להידבק למחבת. מתבלים בפלפל, מלח, ובמחית הקארי.
- "פותחים" עם כף את מחית הקארי על המחבת. בעת הצורך מוסיפים מעט מים
- מוסיפים רכז רימונים שמן קוקוס וקמח ליצירת רביכה ומקפידים לערבב לא הפסקה על מנת שלא יווצרו גושי בצק.
- כשנוצרת רביכה מוסיפים 2 כוסות ציר חם שהכנו מראש תוך כדי ערבוב עם מטרפה.
- שוברים את הלימון הפרסי ומוסיפים אותו ואת הסילאן והלימונית, במידה והרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מים
- ברגע שרותח מנמיכים את האש ומכניסים את הפלפלונים.
- מבשלים כ שעתיים וחצי על אש נמוכה בסיר מכוסה.
- במהלך הבישול מלטפים מדי פעם את הפילפלונים עם הרוטב
- במידה והרוטב מצומצם מדי מוסיפים מים או ציר
- מוספים את הנענע והמרווה ומבשלים חצי שעה נוספת
מתבשלים באהבה |
מפזרים מעל פיסטוק ונענע קצוצים. סוחטים לימון ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה