3.1.16

עוגיות מקופלת טבעוניות



כשגיליתי את המקופלת המרירה והטבעונית מיד בדקתי עד כמה יציבה היא .. והפלא היא עשירב בקיפולי שוקולד וכמעט ולא מתפרקת והתאימה לי בול להכנת עוגיות טביעת אצבע הממולאות בנתח מקופלת.
ולשאלתכם ... לא אני לא טבעונית אבל מכינה עבור אנשים אהובים שהם טבעונים
וכרגיל למרות שאני חיה במטבח והוא המקום אהוב עליי אוהבת מתכונים שמכינים בצ'ק צ'ק ואכן מתכון זה עונה על כך 10 דקות העוגיות בתנור והמטבח נקי 

דרגת קושי: ♥♥♥♥  זמן הכנה: כ10 דקות  זמן אפיה: כ-10-15 דקות  כמות: 30 קרקרים


המצרכים


½1 קמח
כפית אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר חום
½כפית קינמון
1 כוס טחינה מלאה של אחוה
½ כוס שמן
½-¼ כוס מים
½ כוס אגוזים קצוצים גס
לציפוי
8 מקופלת שוקולד מריר (פרווה וטבעונית)
כל מקופלת מחולקת ל4
אופן ההכנה

  1. לחמם תנור ל180 מעלות ולרפד תבנית בניר אפייה
  2. ללוש לבצק אחיד אבל מעט חולי
  3. לכדרר לכדורים קטנים ולהניח בתבנית במרחקים
  4. ליצור גומה בכל כדור(טביעת אצבע או עם כפית פריזאית קטנה)
  5. לאפות כ-10-15 דקות עד הזהבה קלה
  6. להוציא מהאפייה ולהצמיד בכל טביעת אצבע חתיכת מקופלת הדבר צריך מהיר, המקופלת נדבקת לעוגייה החמה.
מניחים לעוגיות להצטנן ומהרו להחביא בכלי אטום בטרם יתחסלו

תהנו 

אותה הגברת בשינוי האדרת 


להחליף את אגוזי מלך בפקאנים/שקדים/ פיסטוק
להחליף את הקמח בקמח כוסמין
להוסיף ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק
#מקופלתטבעונית

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה