לא הייתה מאושרת ממני כשהחלום הוגשם.
זו עוגת מוסים נפלאה שהרכבתי ממספר מתכונים
עוגה פשוטה להכנה אבל מושקעת וקוצרת מחמאות
הבסיס הוא מקצפת מוס חלבה שוקולד ללא קמח עוגה שעולה לגבהים
אבל צונחת עשירה בטעמים.
ועל התחתית המעולה: שלושה מוסים שונים מטרפים בטעמם המשובח עטופים בשכבה עשירה של גנאש שוקולדדרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כשעה *זמןאפיה:כ-30 דקות
לבסיס עוגת מוס חלבה
(גודל תבנית 28)
200 ג' שוקולד מריר
200 ג' ממרח חלבה של אחווה
200 ג סוכר (כוס)
100 ג' סוכר (חצי כוס )
2 כפות שוקולית
כוס חלב / חלב קוקוס/סויה
200 ג' חמאה / מחמאה
2 כפות קוניאק
6 ביצים מופרדות
הכנה הבסיס
להמיס את השוקולד, החלווה, סוכר, חמאה, שוקולית והחלב תוך ערבוב
לקרר ולהוסיף חלמונים אחד אחד ולערבב לאחר כל הוספה
להוריד כוס אחת שתשמש לקרם
להקציף חלבונים עם ½ כוס סוכר .
לאפות ב180 מעלות כחצי שעה.
העוגה תעלה ותצנח. כשמוצאים מהתנור להעביר סכין להפרדה
מהדפנות
לצנן היטב
מוס חלבה שוקולד
1 כפית ג'לטין
3 כפות חלב /קוקוס/סויה
המסת ג'לטין
להניח בקערה ג'לטין וחלב, להמתין 10 דקות, להכניס למיקרוגל
30 שניות.
לערבב עם
1 כוס מקרם השוקולד חלבה שנשאר מבסיס העוגה
250 מ"ל שמנת מתוקה / שמנת ריץ פרווה (כוס )
להקציף שמנת מתוקה
לקפל את השוקולד לקצפת. לצקת על הבסיס שהכנו, להקפיא
לשעתיים.
מוס שוקולד חלב/מריר
200 ג` שוקולד חלב/מריר
1/4 כוס חלב
להמיס במיקרוגל או על בן מארי
3/4 כוס חלב/סויה
קופסת אינסטנט וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה/צמחית
להקציף ולהוסיף את השוקולד המומס
לצקת על מוס החלבה ולהקפיא לשעתיים
מוס שוקולד לבן
200 ג` שוקולד לבן
25 ג` חמאה/ שמן קוקוס
¼ כוס חלב
להמיס במיקרוגל או על בן מארי
3/4 כוס חלב/סויה
קופסת אינסטנט וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה/צמחית
להקציף ולהוסיף את תערובת השוקולד הלבן
לצקת על מוס השוקולד חלב ולצנן לשעתיים במקפיא גנאש
ציפוי גנאש שוקולד חלב/מריר
200 ג' שוקולד חלב (במריר רק 150 גר)
150 מל שמנת מתוקה/צמחית
2 כפות ממרח חלווה של אחווה
2 כפות ממרח חלווה של אחווה
לצקת שמנת על השוקולד לערבב
לצקת על קרם השוקולד לבן.
להקפיא ללילה,
להוציא כשעתיים לפני ההגשה למקרר.
תהנו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה