31.12.15

שנה טובה ומפגש בין עוגת טריפל שוקולד ועוגת קרמבו


חברים וחברות, שמאל, מרכז וימין, נוצרים, יהודים, הינדים ומוסלמים.. לבנים, שחורים, צהובים (וכל צבע מין ועדה שתבחרו)
חברים....
שנה טובה לכולכם.
שתהיה לכם שנת אושר, בריאות, אהבה ועם טיפת מזל...
בלי ביבי ושרה,
בלי בנט שאיננו אחינו
בלי אסלאם ויהדות
בלי שנאה ושטנה
בלי הגדה המערבית
בלי .
עם תקציבי ענק לשכבות המוחלשות
עם העמדת קצבאות האבטלה, הבטחת הכנסה, זקנה ועוד של הביטוח הלאומי - על שווי שכר מינימום
עם חינוך ממלכתי לכולם, עם דרווין, עם פלורליזם ועם כל התורה על רגל אחת - ואהבת לרעך כמוך
שנה של פרחים בקנה ונערות בצריח
שנה טובה לכולכם..
                     
לכבוד השנה החדשה מביאה לכם טארט טריפל  השוקולד של מאגי ולשדרך לו את עוגת הקרמבו . השתמשתי בטארט כבסיס  למוס שוקולד חלב ולמוס שוקולד לבן ומעל הכנתי גנאש שוקולד. ועוד  במוס השוקולד הלבן הטמנתי פרליני שוקולד מריר שהיו לי מבונבוניירה שקבלתי .
 העוגה הייתה הצלחה מסחררת. רק נכדי בן ה-8  התלונן זה המון שוקולד ....
את מתכון הטרמפל שוקולד של מגי תמצאו פה אני הכנתי בתבנית 26 ויצא נמוך.
להעתק הדבק כפי שמופיע בבלוג
 קלתית - בצק פריך כהה:

100 גר` סוכר
200 גר` חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
270 גר` קמח = שתי כוסות פחות כף
30 גר` קקאו
1 ביצה או שני חלמונים
קורט מלח
למלית אפויה:
250 גר` שוקולד מריר איכותי קצוץ
150 מ"ל שמנת מתוקה
50 גר` אבקת סוכר (רבע כוס)
2 כפות קמח
2 ביצים
קורט מלח
 על גנאש השוקולד ותרתי בשלב הזה
 להכנת הקלתית:
במעבד מזון שמים קמח, סוכר, קקאו וחמאה ולעבד מעט עד לקבלת תערובת פירורית. להוסיף מלח, וביצה (או חלמונים) ולעבד עוד מעט עד שמתקבלים גושים גדולים. לאסוף את הבצק ולהניח על פיסת ניילון נצמד, לעטוף את הבצק ולשטח לדיסק. לאפסן במקרר לשעה.
לרדד על משטח מקומח קלות ולהניח את הבצק על תבנית פאי בקוטר 26, להדק ולחתוך שוליים מיותרים. להכניס להקפאה לכ-15 דקות
 להכנת המלית:
בקערה מעל בן-מארי לשים שוקולד, שמנת מתוקה וסוכר ולערבב עד לאיחוד החומרים. להוריד מהבן-מארי ולהוסיף ביצים תוך ערבוב נמרץ (שלא יהפכו לחביתה), להוסיף קמח ומלח ולערבב. את התערובת לשים בקלתית הקפואה לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות ולאפות את הפאי כ-30 דקות. לצנן לחלוטין."
עד כאן המתכון של מאגי
אני הוספתי מוס שוקולד חלב ומוס שוקולד לבן מעל ציפיתי בגנאש שוקולד.
מוס שוקולד חלב
200 ג` שוקולד חלב
25 ג` חמאה
¼ כוס שמנת מתוקה
להמיס במיקרוגל בפוסלים של 20 שניות ולערבב. לקרר מעט
להקציף במיקסר
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה
לערבב עם השוקולד בתנועות קיפול
מוס שוקולד לבן:
200 ג` שוקולד לבן
25 ג` חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
להמיס  במיקרו ולקרר
להקציף במיקסר
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה
לערבב עם קרם השוקולד הלבן
גנאש לציפוי:
150 ג`  שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
להמיס במקרו בפולסים רגע לפני המריחה על העוגה
הרכבת העוגה
לצקת על הטארט הקר את מוס השוקולד החלב ולהקפיא לשעה
למרוח מעל את  מוס השוקולד הלבן 
להטמין בתוך המוס את פרליני שוקולד 
לקרר היטב. ולמרוח את הגנאש  השוקולד
להניח במקרר ל6 שעות קירור.
ניתן להקפיא