6.12.15

כדורי ארנצ`יני במלית שוקולד ובמלית גבינה



ארנצ`יני כדורי אורז ממולאים מצופים בפירורי לחם ומטוגנים בשמן עמוק. ארנצ‘יני הוא מאכל רחוב סיציליאני במקור ואני למדתי להכנו מחברתי ויויאנה, חלקם המלית עם גבינת ביבי מוצרלה ומוגשים ברוטב . וחלקם במלית שוקולד

ארנצ`יני במלית ביבי מוצרלה


דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ זמן הכנה: כ40 דקות כמות: כ-30 סופגניות

למעטפת

2 כוסות אורז לריזוטו 
2 כפיות מלח
1 כף חומץ אורזהכנת האורז
מבשלים  עם 4 כוסות מים
כשהאורז מוכן מוספים
3 כפות גבינת פרמז`ן מגורדת ומערבבים .
מקררים היטב ומוספים
1-2 ביצים (שתהיה עיסה נוחה)
מלית 
כדורי מוצרלה( ביבי)של גד 


עלי בזיליקום קצוצים 
עגבניות מיובשות קצוצותלעטוף את כדורי המוצרלה בעלי בזיליקום 

ההרכבה

לקחת חופן קטן של אורז, לגלגל לכדור ובעזרת הבוהן ליצור חור, להגדיל את החור מעט וליצור מעטפת.
להכניס למעטפה כדור מוצרלה ולהדק בזהירות מבלי לקרוע את האורז.
ציפוי 
פירורי לחם זהובים
לטגן בשמן עמוק עד הזהבה

אני הגשתי עם רוטב עגבניות עשיר בבזיליקום



זהובות,יפות וטעימות נחטפות במהירות

 אותה הגברת בשינוי האדרת

להכנה מהירה מוותרים על המילוי ובמקומו מגרדים 200 גרם מוצרלה לתוך תערובת האורז,מכדררים וטובלים בביצה ופירורי לחם ומטגנים

 ארנצ`יני כדורי אורז ממולאים בשוקולד 

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ זמן הכנה: כ40 דקות כמות: כ20 סופגניות
 
ארנצ'יני  במלית  פרלינים
המצרכים
20 פרלינים שוקולד מריר או חלב (קטנים)

1 ספל אורז עגול לסושי או אורז לריזוטו
½1 כוס מים
1 כוס שמנת לבישול 
1 כף חמאה
 
ההכנה
להמיס חמאה בסיר בעל תחתית עבה
 להוסיף את האורז ולטגן מעט .
להוסיף כוס מים וכוס שמנת להרתיח ולבשל על להבה קטנה כחצי שעה להעביר לקערה ולהוסיף:
 
½1 חומץ אורז
 
2 כפות סוכר
 
קורט מלח
 
1 ביצה לערבב לתערובת אחידה ולא דביקה .
להניח במקרר
לשעה. 
לערבב היטב 
בידיים רטובות וליצור כדורים לשטח את הכדור ולהניח במרכז שוקולד לסגור ולגלגל לכדור יפה(ממש כמו קובה)להניח על מגש מכוסה בניר אפיה .
לקרר במקרר כחצי שעה 
לחמם שמן בסיר טיגון עמוק להכין קערה עם 3 ביצים טרופות
קערה עם כוס פירורי לחם זהובים 
לטבול את כדור
האורז בביצה ואחר כך בפירורי הלחםלטגן בסיר טיגון עמוק כחמש דקות עד צבע זהוב עז.
להוציא על נייר סופג ולקרר מעט להגיש עם רוטב טופי קרמל חם.

רוטב טופי קרמל 

לבשל בסיר

½ כוס סוכר 
2 כפות מים לבשל על אש קטנה עד הסמכה וקבלת צבע זהוב להזיז מהכרים ולהוסיף בזהירות
להוסיף
 1 כף מים רותחים 
לערבב ולהוסיף
שמנת מתוקה בהדרגה תוך ערבוב .
להחזיר לאש ולבשל תוך בחישה 5 דקות עד להסמכה קלה.
 להוסיף כף חמאה ולהוריד מהאש
מגשים לצד הסופגניות לטבילה.



תודה שבקרתם אותי .

אהבתם? רוצים להישאר מעודכנים?
הירשמו בקוביית הישארו מעודכנים מצד ימין למעלה. 
חג אורים שמח