9.12.15

סלט כרוב ושורשים בויניגרט ופיצוחים



סלט צבעוני עשיר ברוטב ויניגרט וימבה פיצוחים.
סלט שהכנתי לאירוע בעבודה וזכה לתשבחות.

הירקות

½כרוב ירוק חתוך לרצועות במנדולינה או מעבד מזון
½ כרוב סגול חתוך לרצועות
1-3גזר חתוך לגפרורים(בקלפן ז'וליינים)
1 סלק בינוני לתוך לגפרורים
1-2 קולרבי חתוכים לגפרורים
1 צנון או חופן צנוניות חתוכים לגפרורים
לערבב בקערה גדולה

ויניגרט

½-¼ כוס חומץ
½-¼ כוס שמן אבוקדו/קנולה
2-3 כפות סויה
2 כפיות סילאן
1 כף חרדל דיז'ון גרגרים
2-3 כפות רוטב צ'לי מתוק
1 כף תרכיז תפוזים קפוא/ ¼כוס מיץ תפוזים
מלח ופלפל שחור
לאוהבי הפיקנטי  מעט צ'ילי גרוס
לנער בצנצנת היטב

לפיצוחים 

שקדים פרוסים קלויים
גרעיני דלעת וחמנייה
אגוזי מלך או פקאן
שומשום במספר צבעים
קולים כל סוג בנפרד בתנור או מחבת  יבשה מערבבים עם מעט מלח ים אפור
שומרים בצנצנת אטומה.
מפזרים על סלטים 

הרכבת הסלט 



כחצי שעה לפני הארוחה לצקת את הוויניגרט על הסלט ולערבב היטב
בהגשה להוסיף שפע פיצוחים חלקם לערבב וחלקם לפזר מעל לעיטור


מתכונים נוספים וטעימים:(בלחיצת על התמונה תעברו למתכון)