14.12.15

קציצות אפויות ברוטב עם ירקות לייט







ארוחה בסיר אחד של קציצות הודו אפויות עם רוטב עשיר בתפוחי אדמה אפונה ושעועית ירוקה.
מנה נפלאה ללא שמן 


דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ זמן הכנה: כ30 דקות זמן. בישול: כשעה. כמות: כ4-6 מנות

המצרכים לקציצות
½ ק"ג שוארמה הודו טחונה
1 קישוא מרוסק דק
1 כף חציל קלוי
1 כף טחינה
2 ביצים
מעט פירורי לחם
תיבול 
1 כפית כמון טחון טרי
מלח פלפל לפי הטעם

 
לרוטב 
ראש שום קלוף ומחולק לשיניים פרוסות
1 כוס אפונת הגינה(קפוא)
2 תפוחי אדמה פרוסים עבה
2 כוסות שעועית ירוקה עדינה(קפואה)
100 גרם רכז עגבניות
תיבול: 2-3 כפות אבקת מרק בצל ביתית, מלח, פלפל, בהרט לפי הטעם 
                    
הכנת הקציצות

  1. לערבב את כל חומרי הקציצות ולהניח במקרר לחצי שעה. 
  2. ליצור קציצות בידיים משומנות.  
  3. להניח על ניר אפייה משומן בספריי שמן.
  4. לאפות כ20 דקות עד השחמה קלה.
הכנת הרוטב
  1. לפזר בסיר את השום והאפונה 
  2. לסדר את תפוחי אדמה 
  3. לערבב מים עם רסק עגבניות ותבלינים 
  4. להוסיף לסיר ולהביא לרתיחה 
  5. לסדר את הקציצות ומעל את השעועית הירוקה
  6. לכסות את הסיר להרתיח אם יש צורך להוסיף מים עד 3/4 מגובה התבשיל 
  7. לטעום ולשפר טעמים
  8. לבשל כ 45-60 דקות מדי פעם לצקת מהרוטב על הקציצות
    להגיש לצד חמוצים ולהנות מארוחה מעולה. 

תהנו