ארוחה נפלאה של קציצות אפויות מבושלותברוטב עם ירקןות.מנה נפלאה ללא שמן
דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ זמן הכנה: כ30 דקות זמן. בישול: כשעה. כמות: כ4-6 מנות
המצרכים לקציצות½ ק"ג שוארמה הודו טחונה
1 קישוא מרוסק דק
1 כף חציל קלוי
1 כף טחינה
2 ביצים
מעט פירורי לחם
תיבול
1 כפית כמון טחון טרי
מלח, פלפל, בהרט,כרכום
לרוטב
ראש שום קלוף ומחולק לשיניים פרוסות
1 כוס אפונת הגינה(קפוא)
2 תפוחי אדמה פרוסים עבה
2 כוסות שעועית ירוקה עדינה(קפואה)
100 גרם רכז עגבניות
תיבול: 2-3 כפות אבקת מרק בצל ביתית, מלח, פלפל, בהרט לפי הטעם
הכנת הקציצות
- לערבב את כל חומרי הקציצות ולהניח במקרר לחצי שעה.
- ליצור קציצות בידיים משומנות.
- להניח על ניר אפייה משומן בספריי שמן.
- לאפות כ20 דקות עד השחמה קלה.
- לפזר בסיר את השום והאפונה
- לסדר את תפוחי אדמה
- לערבב מים עם רסק עגבניות ותבלינים
- להוסיף לסיר ולהביא לרתיחה
- לסדר את הקציצות ומעל את השעועית הירוקה
- לכסות את הסיר להרתיח אם יש צורך להוסיף מים עד 3/4 מגובה התבשיל
- לטעום ולשפר טעמים
- לבשל כ 45-60 דקות מדי פעם לצקת מהרוטב על הקציצות
להגיש לצד חמוצים ולהנות מארוחה מעולה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה