17.12.15

הכתומים ברוטב תפוזים ושום


לאחר חג החנוכה ריבוי הטיגונים ולכבוד סופ"ש גשום וקר מביאה מנה קלילה ומחממת של שלל ירקות כתומים במרינדה עשירת טעמים עם ניחוח קסום של תפוזים.
ובנוסף נוסף 
ירקות כתומים נחשבים כירקות מחממים למחזיקי מערכת העיכול,ובפרט את הטחול, שאחראי על ייצור האנרגיה ובניית דם.
הם מכילים קרוטן, חומר מאוד חשוב לבריאות העור והעיניים. לפי מחקרים רבים יש לו תכונות המסייעות למניעת סרטן.

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה:כשעה *זמן בישול: 40 דקות *מספר מנות: 6מנות

דיאטלי

קלוריות לכל המתכון: 940 קלוריות

קלוריות למנה בחלוקה ל6 מנות: 155 קלוריות
נקודות שומרי משקל למנה :½ 1 נקודות
הירקות לאחר האפייה 

מרינדה תפוז שום

½ חצי תפוז חתוך לקוביות עם הקליפה ללא גרעינים
1 כף דבש
2 כפות סויה
3-6 שיני שום
שורש ג'ינג'ר קצוץ לפי הטעם (מינימום כפית גדושה)
מעט צי'לי גרוס
1 כף שמן
לטחון הכול במעבד מזון. להניח במקרר לחצי שעה למיזוג הטעמים 

הירקות

1 דלורית קלופה חתוכה לקוביות
1 בטטה קלופה חתוך לקוביות
2 תפוחי אדמה קלופים חתוך לקוביות
1 גזר קלוף ופרוס
1 בצל פרוס גס
1 עגבנייה קצוצה

 ההכנה 

  1. להניח בסיר המתאים למיקרוגל 
  2. לצקת את המרינדה ולערבב היטב.
  3. לכסות ולבשל 10 דקות במיקרוגל .
  4. לחמם תנור ל200 מעלות
  5. לפרוס ניר פרגמנט על תבנית. 
  6. לפזר את הירקות
  7. לפזר מעט מלח גס
  8. לפזר בנדיבות פלפל שחור גרוס
  9. לאפות כ30 דקות .
  10. להעביר את התנור למצב גריל ולהשחים מעט תחת הגריל
  11. אפשרות נוספת לצרוב את הירקות עם ברנר במקום בגריל.

    בתאבון 
    תודה שבקרתם אותי .

    אהבתם? רוצים להישאר מעודכנים?

    הירשמו בקוביית 'הישארו מעודכנים' מצד ימין למעלה. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה