31.10.17

סלט טחינה מבושלת עם טונה מדהים


 סלט שהוא חגיגה לחך שילוב של טחינה ובצל מטוגן עם טונה וסומק חמצמץ. סלט חם שמתאים לערבי הסתיו הקרירים לצד ירקות וחמוצים. 

המצרכים

2 קופסא טונה בשמן (160 גרם)
2-3בצלים , קלופים וקצוצים גס
½ כוס טחינה גולמית טובה( ממליצה על עייש,  אחוה, גמל, נסיך)
¼-½ כוס מיץ לימון סחוט טרי 
½ כוס מים 
סומק, מלח ופלפל (ניתן להוסיף גם צ'לי גרוס )

ההכנה

  1. מסננים את השמן מהטונה למחבת 
  2. מאדים את הבצל בשמן עד שהבצל שקוף ורק מתחיל להזהיב.
  3. מוהלים את הטחינה הגולמית במיץ הלימון והמים. הטחינה דלילה 
  4. מוסיפים את הטחינה למחבת עם הבצל. 
  5. מערבבים ומבשלים כמה דקות על אש קטנה, עד שהטחינה מסמיכה.
  6. מועכים את  הטונה במזלג 
  7. מוספים את הטונה המעוכה וממשיכים לערבב ולמעוך עם מזלג 
  8. מבשלים כ3-4 דקות נוספות ומתבלים
  9. מגישים בטמפ' החדר.
טעים מעוטר בצנוברים קלויים, גרעיני חמניה, לצד סלט ירקות, פיתות קלויות וזיתים. 

תודה על ביקורכם בבלוג. אשמח אם אם תגיבו,
שתפו ותלחצו על לייק

ערב טוב וטעים, חברים

2 תגובות:

  1. טעים. כל המשפחה שמחה.

    השבמחק
  2. תודה רבה .בישלתי כבר כמה פעמים ומשפחה מרוצה.רק אני מוסיף כל תבלינים לטחינה מדלל ומוסיף גם טונה.נותן להתאחד לטעמים ואז מוסיף לבצל.

    השבמחק