סלט שהוא חגיגה לחך שילוב של טחינה ובצל מטוגן עם טונה וסומק חמצמץ. סלט חם שמתאים לערבי הסתיו הקרירים לצד ירקות וחמוצים.
2-3בצלים , קלופים וקצוצים גס
½ כוס טחינה גולמית טובה( ממליצה על עייש, אחוה, גמל, נסיך)
¼-½ כוס מיץ לימון סחוט טרי
½ כוס מים
סומק, מלח ופלפל (ניתן להוסיף גם צ'לי גרוס )
המצרכים
2 קופסא טונה בשמן (160 גרם)2-3בצלים , קלופים וקצוצים גס
½ כוס טחינה גולמית טובה( ממליצה על עייש, אחוה, גמל, נסיך)
¼-½ כוס מיץ לימון סחוט טרי
½ כוס מים
סומק, מלח ופלפל (ניתן להוסיף גם צ'לי גרוס )
ההכנה
- מסננים את השמן מהטונה למחבת
- מאדים את הבצל בשמן עד שהבצל שקוף ורק מתחיל להזהיב.
- מוהלים את הטחינה הגולמית במיץ הלימון והמים. הטחינה דלילה
- מוסיפים את הטחינה למחבת עם הבצל.
- מערבבים ומבשלים כמה דקות על אש קטנה, עד שהטחינה מסמיכה.
- מועכים את הטונה במזלג
- מוספים את הטונה המעוכה וממשיכים לערבב ולמעוך עם מזלג
- מבשלים כ3-4 דקות נוספות ומתבלים
- מגישים בטמפ' החדר.
טעים. כל המשפחה שמחה.
השבמחקתודה רבה .בישלתי כבר כמה פעמים ומשפחה מרוצה.רק אני מוסיף כל תבלינים לטחינה מדלל ומוסיף גם טונה.נותן להתאחד לטעמים ואז מוסיף לבצל.
השבמחק