22.10.17

עוגת פרמידה נוסטלגית




שכבות פתי בר בניחוח רום או קפה ממולאות קרם וניל גבינה עשיר וטעים.
שפתיים ישקו!!
כילדה זו היתה אחת העוגות הפופולריות במשפחתי.
אני זוכרת את אמא מכינה אותה ביום חמישי ומקפיאה בכדאי שלא תחוסל לפני שבת רק בשישי אחר הצהרים היתה מצפה בשוקולד ואז היתה נפתחת ההסתערות על העוגה.
לעוגה זו יש הרבה גרסאות יש המכנים רק מקרם וניל, יש המוספים דובדבנים או תותים וגם בבננה נתקלתי, יש המצפים בשוקולד מריר, חלב או לבן, ויש המוספים לקרם השוקולד אגוזים וכו...
ותחלאס למתכון המשפחתי
המצרכים
בסקוטים פתי בר(כשרוול וחצי , הפשוטים והויתקים בשוק)
1 כוס נס קפה אןו חלב עם תמצית רום/וניל לטבילת הפתי בר
לקרם הגבינה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס שמנת מתוקה
½ כוס חלב
250 גרם גבינה לבנה 5ֵֵ% או 9%
½כוס סוכר
לציפוי השוקולד
150 גרם שוקולד חלב
קמצוץ מלח ים אטלנטי
1 כף סילאן/דבש
2 כפות חלב
50 גרם חמאה
ההכנה

  1. לשים את כל חומרי המלית בקערת המקסר
  2. להקציף עד קבלת קרם תפוח ויציב, להזהר מהקצפת יתר
  3. לסדר על שתי שכבות נייר כסף פתי בר שנתבל
    בחלב המתובל לרוחב הפתי בר
  4. הסידור הוא שבעה בסקוטים לאורך הנייר ושלושה לרוחבם
  5. למרוח שליש מהקרם על הפתי בר. בזהירות כי יש נטייה לפתי בר לזוז.
  6. לסדר שכבה שנייה של פתי בר תבולים חלב המתובל
  7. שכבה זו יש לסדר את הפתי בר האמצעי לרוחב ומהצדדים פתי בר לאורך. (שכחתם? לא נורא. המשולש לא יהיה שווה צלעות)
  8. לצקת את המלית בכפות גדושות על הפתי בר האמצעי בלבד(במידה ובחרתם להוסיף פרי זה הזמן)
  9. משחילים ידיים מתחת לנייר האלומיניום מימין ומשמאל
  10. מרימים ומצמידים את הידיים כך ששורות הביסקוויטים מימין ומשמאל ייפגשו למעלה במרכז ואוקוס פוקוס יש פרמידה!!
  11. מקפלים את קצוות נייר הכסף לסגירה מושלמת שולחים לאישפוז במקפיא לחצי שעה או יותר
רגע של נוסטלגיה
אמי היתה מכינה על נייר אפייה ומהדקת עם אטבי כביסה.
הכנת ציפוי השוקולד

  1. להמיס במיקרוגל שוקולד עם חלב ומלח
  2. להוסיף סילאן וחמאה ולערבב היטב
  3. להוציא את העוגה מהמקרר .
  4. לשחרר מנייר הכסף
  5. לצקת את השוקולד מעל כף אחר כף ולמרוח בעדינות ובמהירות.לא נורא עם מתלכלך הנייר 
  6. להוציא את הנייר בזהירות. לאשפז במקרר למספר שעות להתגבשות, ספיגת טעמים, ריכוך הבסקווטים 

אותה הגברת בשינוי האדרת 
*עם קרם ווניל
2 שמנת מתוקה
½1 כוסות חלב
2 איסטנט פודיק ווניל
1 כף סוכר
להקציף במקסר עד קבלת קרם סמיך.
לפרווה להחליף לשמנת צמחית וחלב סויה
*לקרם שוקולד 
להחליף את אינסטנט הפודינק בקרם וניל לאינסטנט פודינק שוקולד
*למוס נוטלה 
1 צנצנת נוטלה
2 שמנת מתוקה
לחמם נוטלה עם רבע כוס שמנת מתוקה
להעביר לקרעת המקסר ולהוסיף את יתרת השמנת המתוקה ולהקציף עד קבלת קצפת תפוחה
* ניתן להחליף את הציפוי לשוקולד לבן
*ניתן לצפות בכל גנאש שוקולד אהוב
ניתן לשלב פירות, בצפופצי שוקולד וכו'

בישול הוא יצירה עופו על כנפי הדמיון והכינו מטעמים באהבה והנאה. 
חברים, בתקשוב 
מגייסים צוותי עבודה(מוקדנים/יות) חדשים, לכל הסניפים ברחבי הארץ. אנא שתפו חברים


אין תגובות:

פרסום תגובה