28.10.17

עוגת גבינה עננים שחומה

בבלוג תמצאו מספר עוגות גבינה, עוגה זאת אהובה עליי במיוחד, עשיתי מספר נסיונות עד שהגעתי למרקם הנכון לאווריריות המיוחדת כמו עננים. העוגה גבוהה במיוחד, אולם צונחת מעט.
ניתן להכינה ללא תחתית אבל אז אין מה שיספוג את הנוזלים המופרשים והמרקם שונה, ממליצה על תחתית בצק פריך או תחיתית פתי בר כמו שהכנתי במתכון הנ"ל

המצרכים

לתחתית 
150 גר' בסקווטים טחונים(השתמשתי בשרוול פתי בר)
100 גרם חמאה רכה
2 כפות סוכר חום
טוחנים הכל במעבד מזון
משמנים תבנית 24
מצפים את דפנות התבנית בנייר אפיה
מניחים במקרר עד הכנת המלית 

למלית

750 גר גבינה לבנה 5% לפחות
1 מיכל שמנת חמוצה
¼1 כוס סוכר
5 כפות קמח
3 כפות אינסטנט פודינק וניל 
5  ביצים
2 כפות שמן זית
לטעם לימוני גרידה משני לימונים

לעיטור 

אבקת סוכר
סירופ שוקולד
או
קרם וניל 
1 איסטנט פודינק וניל
1 שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב 

ההכנה

  1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות)  
  2. מניחים בתחתית התנור קערה עם מים רותחים 
  3. מפרידים ביצים 
  4. את החלמונים מערבבים עם גבינה ושמנת לקרם אחיד.
  5. מוסיפים לקרם הגבינה את קמח וקורנפלור מערבבים עם מטרפה שלא יהיו גושים
  6. מקציפים חלבונים עם הסוכר  לקצף יציב 
  7. מאחדים את שתי התערובות 
  8. קצף החלבונים יוצקים על קרם הגבינה ומערבבים בעדינות .
  9. מוצאים את התבנית עם התחתית
  10. משמנים את ניר האפייה
  11. מעבירים את מלית הגבינה לתבנית 
  12. מתיחים את התבנית על השיש לישור העוגה ולהוצאת בועות אויר 
  13. מכניסים את העוגה לתנור החם
  14. מנמיכים את החום ל180 מעלות אופים כ10 דקות עד לקבלת קרום פריך למעלה 
  15. מנמיכיםאת החום ל160 מעלות ממשיכים לאפות כשעה עד שעה ורבע עד קבלת צבע צהוב 
  16.  לא מוצאים מהתנור מקררים היטב בתנור הסגור 
  17. מוצאים מהתנור 
  18. כשהעוגה קרה לגמרי מצפים בציפוי לפי בחירה 
אורירית ורכה במיוחד