24.10.17

פלפל נהרייה ממולא בכרוב כבוש





כרוב ממולא בפלפל וגזר כבוש מעדן שכל אוהב חמוצים יהנה ממנו, כתוספת בארוחה או כנשנוש ליד שתיה חריפה.מעולה בזמן צפיה במשחקי ספורט במקום הפצוחים וללא עלות קלוריות 😘
המצרכים
(הכמויות תלויות בגודל הצנצנת להחמצה)
פלפלים
(אהוב עלי מזן נהריה- פלפלים ירוק בהיר ודק אבל אפשר כל פלפל)
פלפל חריף חצוי לאורכו לפי מידת החריפות הרצויה
גזר פרוס דק לארכו
גבעולי סלרי או שמיר 

למלית 
כרוב פרוס דק במדולינה או מעבד מזון 
גזר מגורר גס   
ניתן להוסיף למלית 
*סלרי קצוץ/שמיר/ תימין (לבחור רק אחד מהם), פטרוזליה קצוצה, זרעי 
קימל
לתחמיץ
אני נוהגת להכין עם ליטר מים ומשתמשת בכמות שצריכה(לרב זה פחות עם יותר אז מוסיפה רק מלח ביחס של כפית על כל כוס )
4 כפיות מלח
1 כפית סוכר חום
¼כוס חומץ (אפשר לותר או לשים לפי הטעם)
5 עלי דפנה
½כפית זרעי פלפל ארבע צבעים
½ זרעי חרדל(אופציונלי)
ההכנה 
  1. לערבב את כל מרכיבי המלית ולפזר 2 כפות מלח וללוש תוך סחיטה עד הורדת נפח הכרוב לחצי (להניח לשעה בצד ומדי פעם לסחוט)
  2. לרוקן בזהירות את הפלפלים מהעוקץ והגרעינים לשמור על שלימות הפלפלים
  3. לרחוץ היטב את הפלפלים 
  4. למלא בזהירות במלית הכרוב, לדחוס בעדינות כי הכרוב מתכווץ ואנו רוצים פלפל מלא
  5. לסדר בצפיפות את הפלפלים
  6. בין הפלפלים ניתן למלא בגזר פרוס לאורכו, שורש סלרי, עלי סלרי/שמיר/תימין, חצאי פלפל חריף 
  7. להרתיח בסיר את כל חומרי התחמיץ 
  8. לצקת על הפלפלים עד מילוי הצנצנת
  9. לדחוס בעדינות ולשים על הכל  עלי סלרי/שמיר או עלי גפן טריים ופלפל חריף לפי הטעם
  10. לסגור היטב את הצנצנת
  11. להניח על השיש באור יום 
  12. לאחר כיממה לטעום את המים ולבדוק את מידת בהמליחות. 
  13. מדי יום לנער את הצנצנת ולשחרר גזים

    מוכן תוך 3-6 ימים תלוי במידת העשייה האהובה עליכם.