19.10.17

במיה כבושה


חבר הגיע עם המטפלת הפליפנית שלו והביא צנצנת במיה כבושה. טעימה במיוחד. מתאימה כתוספת פקנטית בארוחה או לנשנוש לצד שתיה חריפה.

המצרכים 


1 ק"ג במיה ארוכה וקשה (רק טרייה)
2-4 פלפל סודנייה יבש או פלפל חריף טרי  (אופציונלי)
2 עליי דפנה
1 כפית זרעי חרדל
1 כפית זרעי פלפל שחור
1 כפית זרעי כוסברה
2 כוס חומץ תפוחים(חשוב תפוחים)
2-4 שיני שום חצויות
2 כפות סוכר
½1 כפות מלח גס
ענפי שמיר
מים עד כיסוי
לשדרוג
1 כוס רצועות פלפל אדום/ גמבה כבושה
ההכנה

  1. לשטוף את הבימה ולהניח במסננת לפזר מלח גס ולהניח לשעתיים 
  2. להרתיח חומץ עם 2 כוסות מים והתבלינים היבשים כחמש דקות 
  3. בצנצנת מעוקרת לפזר שום חצוי 
  4. לשטוף את הבמיה מהמלח ולסדר בצפיפות בצנצנת 
  5. עם בחרתם להוסיף פלפל /גמבה כבושה זה הזמן 
  6. לצקת את התחמיץ חם מעל לבמיה
  7. לאטום עם ענפי השמיר 
  8. לסגור היטב את הצנצנת ולהניח על השיש . מוכן תוך 3-6 ימים. 
במשך שלושה ימים ראשונים יש לנער את הצנצנת מדי פעם ופעם ביום לפתוח לשחרור הגזים ולהדק עם כף כלפי מטה כי לבמיה נטייה לצוף . אפשר להוסיף שמיר כמשקולת. 
לשמור במקרר עד 4 חודשים.