המצרכים
2-4 פלפל סודנייה יבש או פלפל חריף טרי (אופציונלי)
2 עליי דפנה
1 כפית זרעי חרדל
1 כפית זרעי פלפל שחור
1 כפית זרעי כוסברה
2 כוס חומץ תפוחים(חשוב תפוחים)
2-4 שיני שום חצויות
2 כפות סוכר
½1 כפות מלח גס
ענפי שמיר
מים עד כיסוי
לשדרוג
1 כוס רצועות פלפל אדום/ גמבה כבושה
ההכנה
- לשטוף את הבימה ולהניח במסננת לפזר מלח גס ולהניח לשעתיים
- להרתיח חומץ עם 2 כוסות מים והתבלינים היבשים כחמש דקות
- בצנצנת מעוקרת לפזר שום חצוי
- לשטוף את הבמיה מהמלח ולסדר בצפיפות בצנצנת
- עם בחרתם להוסיף פלפל /גמבה כבושה זה הזמן
- לצקת את התחמיץ חם מעל לבמיה
- לאטום עם ענפי השמיר
- לסגור היטב את הצנצנת ולהניח על השיש . מוכן תוך 3-6 ימים.
לשמור במקרר עד 4 חודשים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה