21.10.17

עוף וירקות ברוטב עשבי תיבול ואננס


  • מנה שרקחתי ברגע של חשק למשהו חדש ושונה. האננס, עשבי התיבול והבצל המרוסקים יוצרים מעטפת לא שגרתית לעוף ולירקות, מתקתקה ומעט חריפה. כדאי להגיש עם ממליגה/אורז/קוסקוס, שישמח לספוג את הרוטב. אני הגשתי ללא התוספת ועם סלט חסה חמצמץ. היה טעים מאד

    *דרגת קושי:קל *זמן הכנה:כחצי שעה *זמן אפיה: כשעתיים *מספר מנות:6 מנות

    דיאט לי 
    נקודות שומרי משקל למנה:
    8 נקודות ומנת פרי או 10 נקודות כולל הפרי
     
    סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
    קלוריות (אנרגיה)40088
    חלבונים (גרם)286
    פחמימות (גרם)5713
    שומנים (גרם)72
    פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
    © אנלייזר למתכון
    עלולה להיות סטייה בנתונים.

    בדרך לאישפוז בתנור

    המצרכים
    6 ירכי עוף 
  • 3 גזרים שלמים, קלופים חתוכים לחצי לאורכם ואז לפרוסות של כ3 ס"מ
    6 תפוחי אדמה חתוכים לשמניות 
  • 3 סלק קלופים וחתוכים לשמניות 
  • 1 בצל, קלוף וחתוף לשמניות 
    ½ פלפל צ'ילי קצוץ (אפשר יותר) 
    שיניים מראש שום שלם לא מקולפות 
    לרוטב עשבי תיבול ואננס 
  • 1 כף שמן (זית או רגיל)
    150 גרם אננס קפוא/ ניתן להשתמש באננס משומר מסונן (1 כוס אננס)
    1 בצל
  • 1 כף דבש/סילאן
    1 בצל
  • 1 כף שום כתוש
  • 1 כוס  עלי פטרוזיליה 
1 כוס עלי כוסברה
1 כוס מיץ תפוזים /לימון
מלח, פלפל שחור, צ'לי גרוס לפי הטעם 
ההכנת המרנדה 
  1. לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון 
  2. להשרות את העוף במרינדה להשרות את העוף ברוטב 1-12 שעות ברוטב במקרר 
ההכנה
  1. חצי שעה לפני ההכנה להוציא את העוף מקרור
  2. להניח בתבנית את העוף והירקות
  3. מוסיפים את תערובת הרוטב לצלייה, ומערבבים היטב
  4. צולים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כשעה, במהלך השעה הופכים את העוף פעמים.
  5. לאחר שעה מנקזים את הנוזלים לקלחת קטנה או מחבת 
  6. את הירקות מחזרים לתנור לצליה וקבלת קרספיות בחום 200 מעלות ל15-30 דקות תלוי בדרגת העשיה האהובה עליכם.
  7. את הרוטב טועמים ומשפרים טעמים עם מאד דליל ניתן להסמיך עם רבע עד חצי כפית קורנפלור
  8. בהגשה או בחימום מצפים את העוף ברוטב.
חוכמה שלאחר מעשה 
*מי שלא חושש משומנים ותוספת קלוריות יכול להוסיף 50-100 גרם חמאה/ מחמאה. אבל גם ללא התוספת הרוטב עשיר בטעם 

*בפעם הראשונה שהכנתי מנה זו הוספתי כוס קוביות אננס לירקות, אצלי מאד לא אהבו 
* לא ניסתי אבל מניחה שגם כרובית וברוקולי יתאימו כתוספת לירקות 

תהנו