-
*דרגת קושי:קל *זמן הכנה:כחצי שעה *זמן אפיה: כשעתיים *מספר מנות:6 מנות
דיאט לינקודות שומרי משקל למנה:8 נקודות ומנת פרי או 10 נקודות כולל הפריסימון תזונתי למנה\יחידה ל-100 גרם קלוריות (אנרגיה) 400 88 חלבונים (גרם) 28 6 פחמימות (גרם) 57 13 שומנים (גרם) 7 2 © אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.
בדרך לאישפוז בתנור המצרכים6 ירכי עוף - 3 גזרים שלמים, קלופים חתוכים לחצי לאורכם ואז לפרוסות של כ3 ס"מ6 תפוחי אדמה חתוכים לשמניות
- 3 סלק קלופים וחתוכים לשמניות
- 1 בצל, קלוף וחתוף לשמניות½ פלפל צ'ילי קצוץ (אפשר יותר)שיניים מראש שום שלם לא מקולפותלרוטב עשבי תיבול ואננס
- 1 כף שמן (זית או רגיל)150 גרם אננס קפוא/ ניתן להשתמש באננס משומר מסונן (1 כוס אננס)1 בצל
- 1 כף דבש/סילאן
1 בצל - 1 כף שום כתוש
- 1 כוס עלי פטרוזיליה
1 כוס עלי כוסברה
1 כוס מיץ תפוזים /לימון
מלח, פלפל שחור, צ'לי גרוס לפי הטעם
ההכנת המרנדה
- לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון
- להשרות את העוף במרינדה להשרות את העוף ברוטב 1-12 שעות ברוטב במקרר
ההכנה
- חצי שעה לפני ההכנה להוציא את העוף מקרור
- להניח בתבנית את העוף והירקות
- מוסיפים את תערובת הרוטב לצלייה, ומערבבים היטב
- צולים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כשעה, במהלך השעה הופכים את העוף פעמים.
- לאחר שעה מנקזים את הנוזלים לקלחת קטנה או מחבת
- את הירקות מחזרים לתנור לצליה וקבלת קרספיות בחום 200 מעלות ל15-30 דקות תלוי בדרגת העשיה האהובה עליכם.
- את הרוטב טועמים ומשפרים טעמים עם מאד דליל ניתן להסמיך עם רבע עד חצי כפית קורנפלור
- בהגשה או בחימום מצפים את העוף ברוטב.
חוכמה שלאחר מעשה
*מי שלא חושש משומנים ותוספת קלוריות יכול להוסיף 50-100 גרם חמאה/ מחמאה. אבל גם ללא התוספת הרוטב עשיר בטעם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה