25.10.17

שרימפס וירקות בקן אטריות


לכבוד יום הפסטה הכנתי מנה נפלאה של שרימפס ירקות בקן איטריות אורז מלא.

המצרכים

כ 150 גרם אטריות אורז מלא-
אני משתמשת בחבילה הזו בגלל הנוחות להשתמש בחלק מהכמות.
עבור ארבע מנות בישלתי 4 צרורות
500 גרם שרימפס- מנוקה ללא השריון וללא המעי השחור.
השריפס מושרה ב 2 כפות רוטב סויה ו2 כפות רוטב צ'ילי חריף/ מתוק לחצי שעה

הירקות 

1בצל חצויי ופרוס לפרוסות דקות
6 שיני שום פרוסות
2 גזרים בינוניים פרוסים לגפרורים
2 פלפלים פרוסים לרצועות דקות (גוונו בפלפלים צבעוניים)
1 קישוא פרוס לגפרורים.

מרינדה

כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ בין יין אדום
2 כפות רוטב צ'ילי
½-1 כפית פלפל שחור
1 כוס ציר עוף (אפשר מאבקה)
1 כף קורנפלור

לערבב היטב

ההכנה

  1. לצקת למחבת שמן ולטגן מעט את השרימפס
  2. להוציא את השרימפס לצלחת 
  3. לשים  את הירקות לפי הסדר ברשימה כשכל ירק מטוגן מעט תוך ערבוב /הקפצה ואז מוספים את הירק הבא ברשימה
  4. להקפיץ את הירקות מבלי להרוג אותם
  5. מבשלים יחד כ2 דקות ומכבים את האש
  6. מוספים את המרינדה  מערבבים ומוספים את השרימפס מערבבים/ מקפצים יחד
  7. מבשלים יחד 2-4  דקות

צחלות המנה

מניחים שכבת אטריות אורז דקיקות בצורה מעגלית כמו קן ציפור במרכז הקן מנחים את הירקות והשרימפס עם הרוטב. ניתן לעטר בבצל ירוק ובוטנים מטוגנים קצוצים 
    בתאבון