לכבוד יום הפסטה הכנתי מנה נפלאה של שרימפס ירקות בקן איטריות אורז מלא.
אני משתמשת בחבילה הזו בגלל הנוחות להשתמש בחלק מהכמות.
עבור ארבע מנות בישלתי 4 צרורות
500 גרם שרימפס- מנוקה ללא השריון וללא המעי השחור.
השריפס מושרה ב 2 כפות רוטב סויה ו2 כפות רוטב צ'ילי חריף/ מתוק לחצי שעה
6 שיני שום פרוסות
2 גזרים בינוניים פרוסים לגפרורים
2 פלפלים פרוסים לרצועות דקות (גוונו בפלפלים צבעוניים)
1 קישוא פרוס לגפרורים.
2 כפות חומץ בין יין אדום
2 כפות רוטב צ'ילי
½-1 כפית פלפל שחור
1 כוס ציר עוף (אפשר מאבקה)
1 כף קורנפלור
המצרכים
כ 150 גרם אטריות אורז מלא-אני משתמשת בחבילה הזו בגלל הנוחות להשתמש בחלק מהכמות.
עבור ארבע מנות בישלתי 4 צרורות
500 גרם שרימפס- מנוקה ללא השריון וללא המעי השחור.
השריפס מושרה ב 2 כפות רוטב סויה ו2 כפות רוטב צ'ילי חריף/ מתוק לחצי שעה
הירקות
1בצל חצויי ופרוס לפרוסות דקות6 שיני שום פרוסות
2 גזרים בינוניים פרוסים לגפרורים
2 פלפלים פרוסים לרצועות דקות (גוונו בפלפלים צבעוניים)
1 קישוא פרוס לגפרורים.
מרינדה
5 כפות רוטב סויה2 כפות חומץ בין יין אדום
2 כפות רוטב צ'ילי
½-1 כפית פלפל שחור
1 כוס ציר עוף (אפשר מאבקה)
1 כף קורנפלור
לערבב היטב
ההכנה
- לצקת למחבת שמן ולטגן מעט את השרימפס
- להוציא את השרימפס לצלחת
- לשים את הירקות לפי הסדר ברשימה כשכל ירק מטוגן מעט תוך ערבוב /הקפצה ואז מוספים את הירק הבא ברשימה
- להקפיץ את הירקות מבלי להרוג אותם
- מבשלים יחד כ2 דקות ומכבים את האש
- מוספים את המרינדה מערבבים ומוספים את השרימפס מערבבים/ מקפצים יחד
- מבשלים יחד 2-4 דקות
צחלות המנה
מניחים שכבת אטריות אורז דקיקות בצורה מעגלית כמו קן ציפור
במרכז הקן מנחים את הירקות והשרימפס עם הרוטב. ניתן לעטר בבצל ירוק ובוטנים
מטוגנים קצוצים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה