6.6.16

עוגת מוס גבינה ופטל

עוגה גבינה קרה מרשימה, שרבים מכינים עם ג`לטין בתערובת הגבינה. אישית לא אוהבת ג`לטין אז שינתי מעט.
לבצק
1 כוס קמח
½ כוס סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה
2 חלמונים
ההכנה
לעבד במעבד מזון עד קבלת תערובת פירורית
לאחד  את הבצק לכדור ולקרר שעה במקרר
לשמן בספרי שמן תבנית 24
לשטח את הבצק  בתבנית
לאפות ב-180 מעלות כ-20 דקות. לצנן
למלית גבינה
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה 32%
3/4 כוס סוכר
1 איסטנט פודינג וניל
750 גרם גבינה לבנה 5%
הכנת המלית
  1. להקציף שמנת מתוקה חלב ,סוכר ואינסטנט פודינג לקצף יציב
  2. להוסיף בתנועות קיפול את הגבינה.
  3. לצקת על הבסיס האפוי
  4. ולקרר היטב.

לציפוי
1 כוס תות עץ (לחלופין תותים, פירות יער טריים או קפואים מחית מנגו/אפרסמון, פסיפלורה)
¼כוס מים  מים
סוכר לפי הטעם( תלוי במתיקות הפרי בתות עץ שמתי רק כף סוכר בפירות יער ¼כוס)
1 ג`לטין תות (השתמשו בג`לי לפי צבע הפרי)
 ההכנה
  • לרסק יחד את הפטל המים מיץ והסוכר .
  • לחמם בזהירות על אש נמוכה עד הסמכה
  • לסנן.
  • להמיס את הג`לי בכוס מים רותחים
  • להוסיף  את מסת הפרי  ולערבב היטב.
  • לצקת על העוגה
    לצנן לפחות 4 שעות לפני ההגשה

תהנו