9.6.16

כרובית, ברוקולי ופטריות מוקרמים


מאפה עשיר של כרובית, ברוקולי ופטריות מוקרמים בשפע גבינות .
*המתכון נטול גלוטן 
*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה:40 דקות  *זמן אפיה:50 דקות *מספר מנות:6-8 מנות
המצרכים
3 ביצה
​1 קוטג'3%
1 גבינה לבנה %½
100 גר גבינה חמד5%
1 יוגורט 0%
50 גרם פרמזן מגוררת
50 גרם גבינה צהובה מגוררת (רצוי חריפה )
½ כוס קורנפלור
מעט מלח, פלפל לבן,אבקת שום
50 גרם גבינה מוצרלה להקרמה
לערבב היטב לתערובת אחידה (ללא הגבינה להקרמה)
1 קופסה פטריות שמפיניון חתוכות מאודות (אפשר שימורים)
1 ראש כרובית/ ברוקולי מבושלת אל דנטה
הרכבת המאפה 
  1. לשמן תבנית ולפזר פירורי לחם או קמח תירס
  2. להניח בתבנית את הכרובית/ ברוקולי, לפזר את הפטריות
  3. לצקת את תערובת הגבינות ולנער את התבנית 
  4. לאפות בחום בינוני כ-30  דקות 
  5. להוציא ולפזר את המוצרלה 
  6. לאפות עוד 20 דקות עד הזהבה מלאה 

טליטיפ 

*ניתן להכין מראש עד שלב הוספת המוצרלה כשעה לפני הארוחה לפזר מוצרלה ולהחזיר לאפייה  עד הזהבה 

אותה הגברת בשינוי האדרת


  • ניתן להוסיף עשבי תיבול לטעמכם 
  • ניתן להפחית את כמות הקלוריות ולא להוסיף גבינה צהובה ופרמזן ולהקרים עם גבינה 5% 
  • אפשר להכין רוטב בשמל עם בולגרית במקום כל הגבינות 

                                   בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה