מאפה עשיר של כרובית, ברוקולי ופטריות מוקרמים בשפע גבינות .
*המתכון נטול גלוטן
*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה:40 דקות *זמן אפיה:50 דקות *מספר מנות:6-8 מנות
המצרכים
3 ביצה
1 קוטג'3%
1 גבינה לבנה %½
100 גר גבינה חמד5%
1 יוגורט 0%
50 גרם פרמזן מגוררת
50 גרם פרמזן מגוררת
50 גרם גבינה צהובה מגוררת (רצוי חריפה )
½ כוס קורנפלור
מעט מלח, פלפל לבן,אבקת שום
50 גרם גבינה מוצרלה להקרמה
50 גרם גבינה מוצרלה להקרמה
לערבב היטב לתערובת אחידה (ללא הגבינה להקרמה)
1 קופסה פטריות שמפיניון חתוכות מאודות (אפשר
שימורים)
1 ראש כרובית/ ברוקולי מבושלת אל דנטה
הרכבת המאפה
הרכבת המאפה
- לשמן תבנית ולפזר פירורי לחם או קמח תירס
- להניח בתבנית את הכרובית/ ברוקולי, לפזר את הפטריות
- לצקת את תערובת הגבינות ולנער את התבנית
- לאפות בחום בינוני כ-30 דקות
- להוציא ולפזר את המוצרלה
- לאפות עוד 20 דקות עד הזהבה מלאה
טליטיפ
*ניתן להכין מראש עד שלב הוספת המוצרלה כשעה לפני הארוחה לפזר מוצרלה ולהחזיר לאפייה עד הזהבהאותה הגברת בשינוי האדרת
- ניתן להוסיף עשבי תיבול לטעמכם
- ניתן להפחית את כמות הקלוריות ולא להוסיף גבינה צהובה ופרמזן ולהקרים עם גבינה 5%
- אפשר להכין רוטב בשמל עם בולגרית במקום כל הגבינות
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה