אישית לא אוהבת פירות כפשרה אוכלת עוגות עם פירות
, עוגה זו היא עוגה שלא מצליחים להפסיק 'רק לישר קצת', וכל אורח יבקש תוספת כל זאת בזכות בצק הספידי הדקיק ומילוי עשיר
והעבה של תפוחים, אוכמניות ואגוזים.
המצרכים לבצק
½2
כוסות קמח רגיל
3/4
כוס שמן קנולה
½
כוס מים פושרים
2
כפות סוכר
ללוש לבצק (כעשר דקות)
לחלק את הבצק שליש להניח במקרר עד הכנת המלית
המצרכים למלית
2 כפות קונפיטורה (רצוי אוכמניות)
ללוש לבצק (כעשר דקות)
לחלק את הבצק שליש להניח במקרר עד הכנת המלית
המצרכים למלית
2 כפות קונפיטורה (רצוי אוכמניות)
כ½2
ק"ג (10-12 תפוחים)תפוחי עץ מסוג גרנד סמיט או פיינק ליידי שטופים, קלופים
וחתוכים לשמניות
1 כף קינמון (לא חובה)
1 כף שמן קוקוס
1 כוס אוכמניות/ צימוקים
½ כוס שקדים מלובנים קצוצים
לעיטור
מעט פרוסות שקדים מלובנים לעיטור
הכנת המלית
½ כוס שקדים מלובנים קצוצים
לעיטור
מעט פרוסות שקדים מלובנים לעיטור
הכנת המלית
- להניח במחבת גדולה עם תחתית עבה, את תפוחי העץ, הסוכר שמן הקוקוס והקינמון ולבשל עד שהם מתרככים .(אישית אוהבת שחלקם רכים מאד וחלקם עדיין אל דנטה)
- להוסיף את האוכמניות והשקדים הקצוצים ולצנן .
- לחלק את הבצק לשני חלקים שווים.
- על משטח מקומח לרדד לעלה דק , כל חלק.
- לשמן תבנית בקוטר 26 גבוה, בספריי שמן, להניח חלק אחד ולהדק לכסות גם שוליים
- לחורר עם מזלג את פני הבצק
- למרוח קונפיטורה
- לשטח את כל מלית התפוחים המצוננת.
- עליה להניח עלה בצק שני לחורר בעדינות גם אותו.
- לשמן עם ספריי שמן ולפזר שקדים פרוסים לעיטור
- לאפות מיד בחום בינוני כ-180 מעלות עד הזהבה של הבצק כחצי שעה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה