18.6.16

עוגת תפוחים ואוכמניות טבעונית

אישית לא אוהבת פירות כפשרה אוכלת עוגות עם פירות , עוגה זו היא עוגה שלא מצליחים להפסיק 'רק לישר קצת', וכל אורח יבקש תוספת  כל זאת בזכות בצק הספידי הדקיק ומילוי עשיר והעבה  של תפוחים, אוכמניות ואגוזים.
המצרכים לבצק
½2 כוסות קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
3/4 כוס שמן קנולה
½ כוס מים פושרים
2 כפות  סוכר
ללוש לבצק (כעשר דקות)
לחלק את הבצק שליש להניח במקרר עד הכנת המלית
המצרכים למלית
2 כפות קונפיטורה (רצוי אוכמניות)
 כ½2 ק"ג (10-12 תפוחים)תפוחי עץ מסוג גרנד סמיט או פיינק ליידי שטופים, קלופים וחתוכים לשמניות
½כוס סוכר דמרה
1 כף קינמון (לא חובה)
1 כף שמן קוקוס
1 כוס אוכמניות/ צימוקים
½ כוס שקדים מלובנים קצוצים
לעיטור
מעט פרוסות שקדים מלובנים לעיטור
הכנת המלית
  1. להניח במחבת גדולה עם תחתית עבה, את תפוחי העץ, הסוכר שמן הקוקוס והקינמון ולבשל עד שהם מתרככים .(אישית אוהבת שחלקם רכים מאד וחלקם עדיין אל דנטה) 
  2. להוסיף את האוכמניות והשקדים הקצוצים  ולצנן .
  3. לחלק את הבצק לשני חלקים שווים.
  4. על משטח מקומח  לרדד לעלה דק , כל חלק.
  5. לשמן תבנית בקוטר 26  גבוה, בספריי שמן,  להניח חלק אחד ולהדק לכסות גם שוליים 
  6. לחורר עם מזלג את פני הבצק
  7. למרוח קונפיטורה
  8. לשטח את כל מלית התפוחים המצוננת.
  9. עליה להניח עלה בצק שני לחורר בעדינות גם אותו. 
  10. לשמן עם ספריי שמן ולפזר שקדים פרוסים לעיטור 
  11. לאפות מיד בחום בינוני כ-180 מעלות עד הזהבה של הבצק כחצי שעה.