לקראנץ' קורנפלקס
2 כוסות קורנפלקס
2 כפות ממרח לוטוס
ההכנה
מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל לכמה שניות ורק עד
שהוא הופך נוזלי.
מערבבים ויוצקים על הקורנפלקס כך שהקורנפלקס
יצופה כולו בממרח.
משטחים בתבנית או מגש מרופדים בנייר אפייה
ושומרים בינתיים במקפיא להתייצבות.
הבסיס
100 גר אבקת סוכר (כ1/3 כוס)
קמצוץ מלח
170 גרם חמאה/מחמאה
2 כפות גדושות ממרח לוטוס
1 ביצה
הכנת הבצק
- במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה,שמים את הקמח, אבקת סוכר, ומלח ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים
- מוספים את החמאה הקרה וממרח הלוטוס ומעבדים בפולסים עד שנוצרת תערובת פירורים
- מוספים ביצה ומעבדים ממש בקצרה עד שחלק מהבצק נהפך לכדור עוצרים את המיקסר וממשכים לעבד בידיים לכדור כחצי דקה
- משמנים תבנית ובעזרת כף יד מרפדים את התבנית שוליים ובסיס
- דוקרים את הבצק באמצעות מזלג מניחים לקירור במקפיא לעשר דקות (לפחות אפשר ללילה או יותר)
- אופים כעשר דקות בחום בינוני גבוה מקררים
¼ שמנת מתוקה
2 כפות ממרח לוטוס
הכנה
ללוש במעבד מזון
לקרר חצי שעה במקרר לרדד לתבנית אפייה
המלית
1 ק"ג גבינה 5% מסוננת כשעה בשק גבינה או
חיתול בטמפרטורת החדר
1 שמנת חמוצה
½ כוס (100 גר') סוכר
4 ביצים L
1 כוס (400 גר') ממרח חלבה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
½ כוס (125 מ"ל) חלב
ההכנה
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הגבינות עם הסוכר.
- מוסיפים את ממרח החלבה ומערבלים היטב עד להטמעה.
- מוסיפים ביצים בכל פעם ביצה אחת, מערבלים בכל פעם היטב עד שהביצה נבלעת בתערובת.
- מוסיפים את השמנת והחלב ומערבלים שוב
- עוצרים את המיקסר מעבדתו ומעברים מרית בתחתית הקערה לוודא שהתערובת התאחדה
- יוצקים בעדינות את הבלילה על גבי הבסיס שהתקרר.
- מניחים בתחתית התנור תבנית ויוצקים לתוכה מים רותחים.
- אופים את העוגה במרכז התנור למשך כ – 80 דקות בחום של 160 מעלות עד שהעוגה מתחילה להזהיב קלות בחלקה העליון ועדיין מעט רוטטת .
- מוציאים מהתנור מצננים לטמפרטורת החדר
הציפוי
2 כפות ממרח חלבה של אחוה
1 שמנת מתוקה
ההכנה
- יוצקים לסיר שמנת מתוקה וחלבה מביאים לרתיחה תוך ערבוב
- מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עד הסמכה חלקית ( כ7-10 דקות)
- יוצקים על העוגה הקרה.
- מכנסים לקירור של לפחות 6 שעות
לפני ההגשה עורמים את הקרנץ' קורנפלקס במרכז
העוגה ובשוליים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה