שעת בין ערבים אורחים בפתח, ואני בודקת במקרר מה ניתן להכין במהירות לארוחת ערב קלה ובליבי רעיון חצ'פורי מלאוח, את מתכון החצ'פורי שלי רבים מכירים אבל זה הולך להיות להיט בגלל קיצור זמן ההכנה. במקום לרדד בצק, לחכות להתפחה ועוד, פשוט השתשתי בבצק מלאוח (אצלי מלאוח תוצרת בית) הידוע בעליו הרבים. חלק רידדתי דק וחלק השארתי את העובי המלא. אהבנו יותר את הבצק הדק , למרות שיוצא חצ'פורי ענק, ממליצה לחלק לשניים ולעבוד עם בצק חצי קפוא
חצ'פורי ענק עם בצק דק |
חבילת מלאוח של ינון או חמסי(5 יחידות)
6 ביצים
המלית
250 גרם צהובה מגוררת
500 קוט'ג/ טורבוג
500 גרם גבינת חמד / מגורדת
(לרב מסתפקים בקוטג`או גבינה קשה גרוזנית וגבינה מלוחה בכמויות שוות)
1 כוס עירית קצוצה(לא חובה)
1 ביצה
מערבבים הכל היטב מתבלים מעט מלח ופלפל שחור
ההכנה
מערבבים הכל היטב מתבלים מעט מלח ופלפל שחור
ההכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה הגבוה ביותר
- פורסים את המלאוח על משטח מקומח ומרדדים לדק
- במרכז העלה מניחים חמישית מהמלית ומשטחים
- מתחילים לקפל מהמסגרת כלפי פנים
- לא סוגרים את המלאוח על הגבינה. משארים פתח עגול במרכז
- מברשים בביצה את הבצק והגבינה
- מנמחים את חום התנור ל200 מעלות ומכניסים לאפיה ראשונית של 10 דקות
- מוצאים מהתנור ויוצרים גומה במרכז הגבינה בעזרת כף
- שוברים ביצה לכוס ומוזגים במרכז הגומה
- חוזרים על הפעולה בכל החצ'פורי
- מכניסים לאפייה של עוד 10-15 דקות עד הזהבה מלאה ושהביצה מתחילה להתקרש.
חצ'פורי עצלנים בבצק מלאוח עבה |
אותה הגברת בשינוי האדרת
לאדות עלי מנגולד/ תרד ולהוסיף למילוילהחליף את העירית בזיתים או פטריות
תודה על ביקורכם
אשמח שתשאירו אות וחוות דעתכם
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה