8.5.16

חטיף דלעת ערמונים


מאד אוהבת דלעת ערמונים , מכינה אותה ממולאת חלבי בשרי ואפילו טבעוני. לפעמים מכינה חצי דלעת במיקרוגל. הפעם לשולחן המזות  הכנתי את הדלעת אפויה. הצלחה גדולה נרשמה והיא נחטפה בשניות

*דרגת קושי:♥♥♥♥*זמן הכנה: 5 דקות *זמן אפייה: 25-30 דקות
המצרכים
2 דלעת
½-¼ שמן זית איכותי
1 כף סילאן 
קמצוץ צ'ילי גרוס (אופציונלי -לילדים לוותר)
מלח גס לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה
  1. חותכים את דלעת הערמונים לחצי ומרוקנים מגרעינים.
  2. חותכים כל חצי לשמיניות (כל חצי מחולק ל4 חלקים - סה"כ 8 חלקים)
  3. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  4. מערבבים את השמן, הסילאן והצ'ילי היטב 
  5. מזליפים על דלעת הערמונים  
  6. בוזקים מעט מלח גס ופלפל גרוס(רצוי אטלנטי) 
  7. מכניסים לתנור ב220 מעלות עד השחמה.
                     זה מוכן מוזמנים לנשנש