27.5.16

סלט עדשים, בורגול וכרובית מטריף

אני אוהבת סלטים, ומחפשת פטרונות מהירים להכנת סלטים מהירים, הבורגול מספק תשובה מהירה לסלט משביע ומהיר הכנה. מניחה אותו בקערה יוצקת מים רותחים משהה כ10 דקות עד שמוכן, ובינתיים מוציאה מהמקרר ירקות לפעמים גם שמועד הפג תוקף שלהם קרב . ובדקותיים יש לי ארוחה משביעה, עשירה, מזינה, ושפויה מבחנת
הסלט לפני הוספת הגרעינים 
קלורית.

וכך יצרתי מתכון זה. שימו לב יש כרובית מאודה עדשים, ורוטב וכל זה בלא יותר מ15 דקות!!
המצרכים 
3/4 כוס בורגול עבה 
3/4 כוס עדשים ספרדיות
כחצי כרובית מחולקת לפרחים קטנים 
בצל קצוץ דק (רצוי סגול השתמשתי בלבן)
צרור עירית קצוצה 
לרוטב 
¼ כוס רוטב צ'ילי (חצי מתוק חצי חריף)
¼ כוס מיץ לימון 
¼ כוס שמן זית (השתמשתי הפעם ב2 כפות)
2-4 שיניי שום כתוש 
1 כף חרדל 
מלח ופלפל לבן 
לערבב בצנצנת את כל חומרי הרוטב 
הכנת הסלט
  1. מחממים תנור ל200 מעלות 
  2. שמים את הבורגול בקערה קטנה ויוצקים כוס וחצי מים רותחים . מכסים 
  3. מבשלים את העדשים עם הרבה מים 
  4. מניחים את הכרובית על סטימר מבמבוק, או ששושנת אידוי 
  5. כשהעדשים רותחות שמים את כלי האידוי עם הכרובית מעל הסיר ומכסים .
  6. מבשלים עשר דקות על הכרובית להיות על דנטה(חצי מבושלת)
  7. מניחים בתבנית ניר אפיה משמנים קלות בספרי שמן ומפזרים את פרחי הכרובית  משמנים בספרי שמן וקולים את פרחי הכרובית עד הזהבה קלה. (ניתן גם להקפיץ במחבת) 
  8. מסננים את העדשים ומניחים בקערה גדולה 
  9. סוחטים את הבורגול ומוספים לקערה  
  10. מוספים את העירית, הבצל והכרובית
  11. יוצקים את הרוטב ומערבבים 
  12. מעטרים בגרעיני דלעת קלויים
    הסלט 
    אותה הגברת בשינוי האדרת 
  • ניתן להשתמש בבורגול דק או כוסמת , דוחן וכ"ו 
  • את גרעיני הדלעת ניתן להחליף בשקדים קלויים, צנוברים ואגוזים 
  • ניתן להכין גם עם עדשים שחורות או מאש 
  • את הבצל והעירית ניתן להמיר בעשבי תיבול אהובים(בזיליקום, כוסברה שמיר וכ"ו) 

    מוכן למשלוח
תודה שהגעתם עד כאן
אשמח לתגובותיכם