המוסקה הבלקנית המסורתית חגיגה לאוהבי השילוב של בשר חצילים. אבל בני של אוהבים חצילים במיוחד מעדיפים עם בטטה או תפוחי אדמה הפעם שלבתי בין השניים . תחתית של בטטה ותפוחי אדמה מעליה שכבת הבשר המתובל בנגיעות שומן כבש אהוב וצנוברים. מעל לרב שמה שכבת יוגורט עזים הפעם מטעמי כשרות הכנתי בשמל עם מרק עוף ואמצתי את הצעתה של חברתי בתיה דורון מהבלוג "אוכל כשר כורדי ומזרחי" וציפתי את המוסקה בשכבה של פירה תפוחי אדמה. שכבות של עונג קסום
עונג אמתי או כמו שהאיש אומר 'שפתיים ישקו'
זמן הכנה: כשעה
זמן אפייה: כ45 דקות
מספר מנות:4-6 מנות
למתכון1חציל בלדי גדול או 2 מאורכים פרוסים ואפויים במעט שמן עד הזהבה .
1 תפוחי אדמה בינוני קלוף פרוס ואפוי בשמן ומלח
1 בטטה קלופה פרוסה ואפויה בשמן ומלח
למילית
½ ק"ג בשר טלה טחון
50 גר שומן כבש מגורר(כשהוא קפוא נוח לגרר על פומפייה)
1-2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 כף שום כתוש
1 כף רסק עגבניות
חופן צנוברים
תיבול הבשר
1 כפית בהרט 1 כפית כמון
½ כפית מכל אחד מהתבלינים הללו
צ'ילי גרוס, פלפל שחור גרוס, כרכום.מלח לפי הטעם
הכנת המלית
לחמם מחבת ובו שומן הכבש ומעט שמן זית
להוסיף בצל ולטגן עד שקיפות
להוסיף סלרי, צנוברים ולערבב
להוסיף רסק עגבניות ושום
להוסיף את הבשר לערבב ולתבל
לבשל עד שהבשר משחים.
ולסנן מחלק מהשמן.
הבשמל
½ 2 וחצי כוסות ציר עוף או בקר (ניתן מאבקה)
3 כפות קמח לבן
50 גרם מחמאה
2 ביצים טרופות
הכנת הבשמל
לקלות קלות את הקמח בסיר יבש
להוסיף את החמאה ולטגן מעט
להוסיף את הציר תוך הקצפה (אני עושה זאת עם מוט הבלנדר)
שלא יהיו גושים - נוצרו גושים? אין בעיה ניתן להעביר במסננת.
לבשל עד הסמכת הרביכה
להוסיף את הביצים תוך ערבוב מהיר
הכנת הפירה
5 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים במי מלח
לרסק לפירה עם 50 גרם חמאה .
הרכבת המוסקהבתבנית פירקס עמוקה ומשומנת
להניח בשכבה אחת צפופה, שתכסה את כל התחתית,את תפוחי אדמה ובטטות
מעל להניח את הבשר
לסגור בשכבת חצילים
לצקת את הרביכה
ולהניח בצורה שווה את הפירה
האפייה
לחמם תנור מראש לחום בינוני
לאפות עד השכמת הפירה (כ 30-45 דקות)
ולהתענג
טליטיפ
ניתן לכין מראש ולאפות ביום ההגשה
לחתוך את המוסקה רק לאחר קירור שלא תתפרק
ניתן לחמם בצלחת ההגשה במיקרוגל
אותה הגברת בשינוי אדרת
*ניתן להכין רק עם חצילים
*ניתן להכין רק מתפוחי אדמה או בטטות
*אפשר להוסיף כשכבה שנייה שכבה של עגבניות פרוסות (מומלץ!)
*ניתן להכין רק מתפוחי אדמה או בטטות
*אפשר להוסיף כשכבה שנייה שכבה של עגבניות פרוסות (מומלץ!)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה