11.11.15

תפוחי אדמה שלמים צלויים-מושלמים

  ט
מתכון לתפוחי אדמה אלה מסתובב ברשת כבר המון זמן . ניסיתי, לא אהבתי במיוחד, ושוב ניסיתי ושוב היה קרספי בקליפה ומעט תפל . לא אהבתי למרות שכולם התלהבו.
עד הפעם האחרונה שהכנתי בלי קיצורים המון זמן אפיה , קריספי ומלא טעם  פשוט נחטף  אבל על שולחני לא יונח הרבה בגלל שבהכנתו השתמשתי  בהמון שמן למרות שחלק גדול מהשמן נותר בתבנית את הקריספיות נותנת השימון מספר רב של פעמים בשמן מלא בטעים .
את ההכנה פותחים יום קודם בהכנת שמן מתובל
השמן
1 כוס שמן (השתמשתי בחצי שמן זית ארומטי במיוחד,טרי. וחצי שמן סויה וכף שמן שומשום )
1 כף פפריקה בשמן
להניח לחצי שעה ולסנן
להוסיף
1 כפית שום גבישי( לא שום כתוש כי תקבלו שום שרוף -מר)
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
ענף תימין או רוזמרין
להניח בצנצנת ל12 שעות
להוציא את ענף התימין /רוזמרין
הם סיימו תפקידם במתן טעם לשמן.
תפוחי אדמה
תפוחי אדמה בינוניים פרוסים לא עד הסוף (ניתן להיעזר בשתי תמוכות מצדי התפוח מה שלא נותן להגיע לקצה)
לתיבול כל תפוח היטב בתערובת השמן לסדר בתבנית לכסות בניר אפיה ולאפות חצי שעה ב200 מעלות
להוריד כיסוי ושוב בעזרת מברשת להבריש בהרבה שמן שנשאר ונקווה בתחתית התבנית לערבב בזהירות לכסות ולאפות עוד חצי שעה .
להוריד כיסוי ושוב למרוח בשמן המתובל  (אני מוסיפה לקערת השמן את השמן שנקווה בתחתית התבנית )להשתדל להכניס בין דפי תפוחי האדמה.

לאפות ללא כיסוי כ45-60 דקות כאשר כל רבע שעה מורחים בשמןוהערה קטנה 
קוראי היקרים, רבים נכנסים לבלוג מדי יום, יש שלא משאירים עקבות ויש המשאירים לי סימן. אני משקיעה הרבה וזמן ביצירת מתכון מדויק, צילום(גם אם לא כל כך מוצלחים) כתיבה ועריכה של כל רשומה,  וחשוב לי לקבל הפידבקים, התגובות והלייקים שלכם. אודה לכם אם תשאירו אות לביקורכם. 

* מעוניינים להישאר מעודכנים?
היכנסו לקובייה מצד ימין למעלה 'הישארו מעודכנים' מלאו פרטי דוא"ל שלכם, וקבלו הודעה בכל פעם שאעלה רשומה.