עוגת תפוחים מיוחדת גבוה במיוחד עם מעט בצק ושפע תפוחים חמצמצים בניחוח משכר של קינמון ותמרים. עוגה למכורים לתפוחים כבדה רכה שמשאירה טעם של עוד...
הכנתה מוזרה במעט הבצק אינו בצק מוכר אלה תערובת של סוכר קמח וסולת ללא נוזלים והוא מתגבש לבצק פריך באפיה ממיץ התפוחים והחמאה שנפזר.
קסם של עוגה כבר אמרתי?
לשכבת הבצק
½1 כוסות קמח תופח
½1 כוסות סוכר לבן
½1כוסות סולת
ההכנה
לערבב בקערה
לשכבת התפוחים
12 תפוחי גרנד סמיט או פינק לידי מגורר (הכי קל במעבד מזון)
2-4 כפות סילאן (במקור ללא המתקה לנו היה חמוץ אז הוספתי)
1-2 כפות קינמון
למריחה על התבנית
25 גר חמאה/מחמאה
לפיזור על העוגה
100 גרם חמאה/מחמאה
הרכבה העוגה
למרוח בחמאה תבנית 28 או מלבנית
לפזר שליש מתערובת הקמחים ולהדק לתחתית
לשים מחצית מהתפוחים המגוררים
לפזר מעל את הסילאן ועם מזלג לערבב מעט
לפזר קינמון בנדיבות
לשים שליש מתערובת הקמחים
ומעל שוב שכבת תפוחים, סילאן וקינמון.
לסגור בשכבת הקמחים
מעליהם לפזר 100 גרם מחמאה/חמאה
האפייה
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ50-60 דקות עד הזהבה.
העוגה משתבחת ביום למחרת.
טעימה חמימה מעט ועם רוטב וניל או קצפת
הילדודס אהבו עם סירופ מייפל.
- אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכון?
- הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
- אשמח לתגובות ורשמים.
- מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?
- אתם מוזמנים להירשם לקבלת עדכונים בקובייה מצד ימין למעלה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה