4.11.15

ארטישוק ותפוחי אדמה ממולאים ברוטב שעועית אזוקי.





ארטישוק ממולא מהמטבח המרוקאי כולם מכירים ואוהבים הפעם החלטתי להכין בדרך קצת שונה עם רוטב של שעועית אזוקי הידועה בסגולותיה הרפואיות שעליהן תלמדו במאמר זה  ויצא מעדן מאלף. מאחר ולא כל בני משפחתי אוכלים ארטישוק הכנתי גם תפוחי אדמה ממולאים.
דרגת קושי: מורכב
זמן הכנה: כחצי שעה
זמן בישול: כשעתיים
מספר מנות: כ6-8 מנות
נתחיל בהכנת התבלינים. אני טוחנת טרי ניתן להשתמש בתבלינים מוכנים לפי מה שאוהבים או בראס אל חנות / בהרט. היו יצירתיים
התבלינים
(טוחנת טרי במטחנת תבלינים)
1 כפית גרגרי פלפל שחור 
1 תרמיל הל 
אגוז מוסקט מגורר
1 כפית כרכום 
1 כפית זרעי כוסברה 
1 כפית זרעי כמון ¼ קינמון(לא חובה)
המצרכים לרוטב 
1 כוס שעועית אזוקי מושרת (במים למשך 12 -24 שעות כאשר כל מה שעות מחליפים מים)
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 בצל קצוץ דק
4-8 שיני שום קלופות וחצויות
תבלינים
1 כף אבקת מרק ביתית
2-4 כפיות מתערובת התבלינים
מלח, צ'ילי גרוס ופלפל לפי הטעם
ההכנה
לאדות במעט שמן בצל ופלפל עד שקיפות
להוסיף שום שעועית ומים עד כיסוי
להרתיח ולתבל בתבלינים לבשל על אש נמוכה
הירקות למילוי
8 תפוחי אדמה מקולפים ועם כפית לרוכן במרכז ליצירת קן (שמור את פנים התפוח שרוקנו)
8 תחתיות ארטישוק(השתמשתי בקפוא)
המילוי
½ ק"ג בשר טחון
פנים תפוחי אדמה שרקנו
חופן פטרוזיליה
1 בצל
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
1 כף שמן
1 כפית פפריקה מעושנת
תערובת התבלינים שהכנו
לעבד הכל במעבד מזון ולהמליח לפי הטעם
הכנת הממולאים 
למלא חופן גדושה בכל ירק.
להניח בסיר עם השעועית בצפיפות.
לכסות במים עד כיסוי הירקות ולהרתיח
לשפר תיבול לכסות ולבשל על אש קטנה כשעה וחצי.
הגשה
 לאכילה עם חלה טרייה או על מצע אורז/ קוסקוס.


בתאבון
אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם? 
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?
אתם מוזמנים להירשם לעדכונים בתיבה למעלה מימין  ותקבלו דוא"ל בכל פעם שאפרסם

עוד מתכונים מעניינים: