ארבע בבוקר קולו של התרנגול מעיר אותי, לפני 11 שעות בעבודה, ושעה וחצי עד היציאה מהבית, מתחת לשמיכות וחושבת מה אכין לארוחת הצהרים ..נזכרתי שהפשרתי בלילה חזה עוף ויש כרובית שנקטפה מהגינה. החלטתי להרכיב מהם מנה מהירה . בין צחצוח שיניים מקלחת והתארגנות של בוקר קצצתי בצל חתכתי כרובית , תיבלתי קוביות עוף איידתי, הקפצתי ורקחתי לי ארוחה נפלאה, מהירת הכנה, דלת קלוריות והטעם? שפתיים ישקו...
דרגת קושי: קל הכנה
זמן הכנה: כ-20 דקות
זמן בישול: כ-20 -30 דקות
מספר מנות: 4 מנות
דיאטלי
קלוריות לכל התבשיל: 1100
קלוריות למנה: 275 קלוריות
נקודות שומרי משקל למנה:4 נקודות
(ניתן להוסיף מנת פחמימות לארוחה עיקרית)
דיאטלי
קלוריות לכל התבשיל: 1100
קלוריות למנה: 275 קלוריות
נקודות שומרי משקל למנה:4 נקודות
(ניתן להוסיף מנת פחמימות לארוחה עיקרית)
המצרכים
1חזה עוף חתוך לרצועות1 כפית שמן זית
1 כרובית לבנה, מפורקת לפרחים קטנים
3 שיני שום, קצוצות
1 בצל קטן, קצוץ
½ כוס מים
¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף אורגנו יבש
מלח, פלפל גרוס, מעט צ'ילי גרוס, גרם מאסלה,
2 כפות רוטב שום דבש לייט.
ההכנה
1. שמים
את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם מאד מטגנים
בו את העוף כ-2 דקות, מתבלים במלח ופלפל
2. מוסיפים מחבת את הבצל, שום, פרחי כרובית, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות.
3. מוסיפים את המים ומיץ הלימון והתבלינים ומבשלים כ-10 דקות.
4. מחזירים את העוף למחבת, מערבבים ומבשלים יחד כ-5 דקות.
5. להוריד מהאש ולהוסיף את הרוטב ולבחוש.
בו את העוף כ-2 דקות, מתבלים במלח ופלפל
2. מוסיפים מחבת את הבצל, שום, פרחי כרובית, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות.
3. מוסיפים את המים ומיץ הלימון והתבלינים ומבשלים כ-10 דקות.
4. מחזירים את העוף למחבת, מערבבים ומבשלים יחד כ-5 דקות.
5. להוריד מהאש ולהוסיף את הרוטב ולבחוש.
מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותכם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה