עוגת הגבינה היחידה שחמותי הכינה ותמיד נטרפה עד תום. עוגת גבינה ענקית בתבנית התנור העמוקות של פעם(התחליף תבנית חד פעמית. אבל לא לשכוח לצפות בניר אפיה או עדיף 2 שקיות קוקי) עם תחתית בצק ועליו קרם גבינה וקצף חלבונים מעל. מעל הקצף היו דמעות קטנטנות בצבע ענברי. דמעות של אושר קראנו להן.
לבצק
200גרם מרגרינה גולדבנד(אישית שמה חמאה)
1(200 מל) שמנת
3כוסות קמח תופח (קמח רגיל +1 אבקת אפיה)
3 כפות סוכר
למילית
1.250 ק"ג(5 גביעים) גבינה לבנה 9%
5 חלמונים
2(400 גר) כוסות סוכר
5 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות חלב
לקצף
5 חלבונים
1 כף מים
½ כוס סוכר
¼ כפית אבקת אפיה
הכנה
- הבצק: ללוש לבצק אחיד. לקרר חצי שעה במקרר
לרדד דק ולפרוס על התבנית והדפנות( כשליש מהבצק תמיד נותר לי) - המלית: לערבב לפי הסדר את כל מרכבי המלית
לצקת על הבצק - לאפות כשעה בחום בינוני נמוך. על העוגה להתייצב להשחים מעט מאד והשאר רוטטת.
- להקציף את החלבונים עם כף מים להוסיף בהדרגה את הסוכר. למרוח באופן שווה על העוגה להחזיר לאפיה עד שקצף החלבונים מקבל צבע זהוב (כ10-15 דקות)
אותה הגברת בשינוי האדרת
- למניעת הדמעות אני נוהגת להוסיף כפית קורנפלור לקצף
- ניתן להוסיף גרדת לימון לבצק ולמלית בכדאי לקבל טעם לימוני(כנ"ל לגבי גרידת תפוז)
- ניתן לאפות את הבצק אפיה עיוורת ולהניח עליו תפוחי עץ מקורמלים או פירות משמורים: אננס משמש וכדומה.
- ניתן להוסיף למלית צימוקים או אוכמניות מיובשות.
- מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותכם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה