לאחר שנדרשתי לשלם 11 ש"ח לסופגנייה אחת ברולדין החלטתי שאני מחפשת מתכון טוב לפנק את בני ביתי בסופגנייה.
ואכן הגיע לידי המתכון של רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת 'בתי הקפה ביגה'.
מתכון מנצח וחגיגי שיאפשר לי ולכם להרשים את האורחים בסופגניות טעימות שיקצרו מחמאות רבות.
ואכן הגיע לידי המתכון של רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת 'בתי הקפה ביגה'.
מתכון מנצח וחגיגי שיאפשר לי ולכם להרשים את האורחים בסופגניות טעימות שיקצרו מחמאות רבות.
חומרים:
1 קילו קמח.
50 גרם שמרים טריים.
200 גרם סוכר.
200 גרם חלב.
30 גרם ברנדי.
6 ביצים.
מקל קינמון.
10 גרם מלח (כפית).
150 גרם חמאה רכה.
שמן לטיגון.
ריבה למילוי.
אבקת סוכר לפיזור מעל.
אופן ההכנה:
- משתמשים בוו לישה, שופכים קמח לקערת המיקסר
- מוסיפים שמרים ומערבבים היטב.
- מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, מערבלים הכל במהירות נמוכה עד קבלת בצק אחיד.
- מוסיפים מלח ומערבלים במהירות גבוהה, שוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק,
- מוסיפים חמאה ומערבלים עד שנטמעת היטב בבצק
- מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לאחר שהכפיל את נפחו, מחלקים את הבצק ל-30 ומגלגלים ל-30 כדורים.
- משמנים את הכדורים למניעת התייבשות,
- מניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחם שוב.
- מחממים שמן טיגון בסיר
- מטגנים צד אחד עד להזהבה
- הופכים ומטגנים גם את הצד השני.
טיפים לטיגון סופגניות
1. מומלץ
להניח את הסופגניות לפני ההתפחה על אפיה בקוטר הסופגנייה ואף יותר להרים את כדור הבצק מהתבנית המשומנת באמצעות הנייר כדי לא לפגוע בצורת הכדורים
2. השמן
המומלץ לטיגון הוא שמן קנולה או שמן חמניות
3. כדאי
לטגן את הסופגניות בסיר רחב וגדול. יש לטגן בשמן עמוק. במידה ומקפידים על טמפרטורה
נכונה של הטיגון, לכמות השמן אין משמעות. הסיבה לכך נעוצה באלכוהול המצוי בבצק המונע
את ספיגת השמן בעת הטיגון
4. על מנת
לשמור על טמפרטורה אחידה של השמן מכניסים חתיכה של גזר לתוך השמן. הגזר שומר על וויסות
נכון של החום בזמן הטיגון.
5. חשוב
ששמן הטיגון יהיה בטמפרטורה של 165 מעלות. אם יש, משתמשים במדחום מקצועי כדי לבדוק
את גובה הטמפרטורה. במידה ואין מדחום, מטגנים תחילה 2-3 סופגניות. במידה ונוצר בעבוע
חזק מדי, המשמעות היא שהשמן חם מדי. טיגון בטמפרטורה גבוהה מדי תשחים את הסופגנייה
מבחוץ לפני שהבצק יתבשל מבפנים.
6. יש לטגן
את הסופגניות תחילה מהצד של הכיפה שתפחה ולמשך כשתי דקות מכל צד, עד שנוצר מעין פס
בולט שמפריד בין הצד שטוגן לזה שעדיין לא.
7. לאחר
הטיגון, כדאי להרים את הסופגניות המוכנות עם כף רשת והניח לצינון מעל נייר סופג.
מגוון אפשריות מילוי וקישוט
1. ניתן
למלא את הסופגניות במליות שונות: מריבות בטעמים, דרך גנאשים, קרמים של שוקולד בטעמים
ושילובים שונים כמו חלבה, נוגט, וניל, שוקולד ובוואריה.
2. ניתן
לקשט את הסופגניות במגוון רחב של קישוטים כמו פונדנט, אבקת סוכר, שוקולד מומס, ג'לים
בטעמים. ניתן לקשט עם סוכריות, מזרעי שוקולד, מקרונים, אגוזים קצוצים, קוקוס ואין ספור
קישוטים שנרצה ושיתאימו לאופי המלית.
3. חשוב
לזלף את המלית לתוך הסופגנייה בעזרת שק זילוף, מומלץ להשתמש בצנתר 9 ס"מ, בעל
פיה אידיאלית למילוי סופגנייה.
מתעצלים להכין לבד?
ניתן לרכוש ברשת ביגה במחיר הוגן: 5 ₪ ליחידה מילוי ריבה, מילוי מיוחד – 6 ₪ ליחידה.
לרשת
ביגה 5 סניפים: חורב 12 חיפה, קרית טבעון, גרנד קניון חיפה, קרית חיים, מתחם שרונה
תל אביב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה