11.11.15

עוגיות ציפורים ללא גלוטן נחטפות

הן לא דיאטטיות ...וממכרות ..אחת קוראת לאחותה.. ועד שלא רואים את תחתית קופסה לא מפסקים לנשנש. פשוט 'עוגיות אסון' אומרות חברותיי, והן קלות ומהירות הכנה
את המתכון למדתי מסבתא שמחה שכנתי בעבר
והיא קראה להן עוגיות ציפורים, בגלל הגרעינים שהן מאכל  לציפורים אבל בסודות ספרה לי שהן גם נקראות
עוגיות תחרה ויש המכינים אותן עם שקדים פרוסים

המצרכים
100 גרם גרעני חמנייה קלופים ולא קלויים
100 גרם גרעני דלעת קלופים ולא קלויים
50  גרם שומשום
½ כוס סוכר

2 חלבונים
ההכנה
מערבבים היטב , על ניר אפיה מנחים כפית מהתערובת בעיגולים קטנים. במרווחים , העוגיות מתפשטות באפיה.
אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כ20 דקות. עד שהתחתית זהובה.
מקררים מעט ומוצאים לצנצנת אטומה
ניתן לשמור עד שבועיים...אצלי זה נחטף בדקותיים.
לסוכרתיים

ניתן להחליף את הסוכר בכמו סוכר או סטוויה . אבל אז העוגיות מאבדות מפריכותן מהר.
בנוסף אולי תאהב/י את
עוגת תפוחים קסומה וטבעונית
 
מאפי נס פיצה מטרפים