היה לי חשש גדול מבישול במיה, במיוחד מקטימת ראש הבמיה. הפעם השתמשתי בבמיה קפואה. גם בא יש סכנה במידה ולא נשמרה בתנאים טובים היא מפשירה נשברת ונמעכת ואז התבשיל לא לטעמי. הפעם הבאתי אותה ביראת קודש בצדנית וללא לחץ עליה.
הבמיה נותרה שלמה צופתה ברוטב עגבניות ושום עדין והוגשה על מצע אורז מלא. ארוחה טבעונית מעולה.
מצרכים
1
בצל קטן קצוץ דק
1-2כפות
שמן זית
4-6
שיני שום פרוסות
1
פלפל אדום קצוץ
2
עגבניות גדולות בשלות מגוררות או מרוסקות
1כף
רסק עגבניות
400
גרם במיה קפואה מופשרת על מסננת
תבלינים:
מעט
סוכר
מלח
ופלפל לפי הטעם
צ'לי
גרוס לפי הטעם (אופציונלי)
פפריקה
מתוקה
כ½
כפית כרכום, וכמון
לקראת
סוף הבישול
1כף
שום כתוש
1
כפית אורגנו יבש או טרי (אופציונלי)
מיץ
לימון לפי הטעם
ההכנה
- מאדים את הבצל בשמן הזית בכלי מכוסה
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק, השום והתבלינים
- מוסיפים את הבמיה המופשרת ומאדים עד שהיא מתרככת כ30 דקות.
- לקראת סוף הבישול להוסיף אורגנו ושום כתוש
- לפני ההגשה להוסיף מעט מיץ לימון לתבשיל.
ההגשה
להגיש
עם אורז מלא
ניתן
להגיש עם לבנה או שמנת חמוצה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה